Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη

Γλίτωσε το χωριό Δίκελλα


Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής επιχειρεί στην περιοχή (φωτογραφία αρχείου)
Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής επιχειρεί στην περιοχή (φωτογραφία αρχείου) (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Τρίτης η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στον Έβρο, πολύ κοντά στην Εγνατία Οδό, και έχει κάψει μέχρι στιγμής 1.500 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης.

Οι κάτοικοι του χωριού Δίκελλα, στο δημοτικό διαμέρισμα Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, είχαν αρχικά ειδοποιηθεί ότι μπορεί να χρειαζόταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κάτι που όπως φαίνεται αποφεύχθηκε.

Για προληπτικούς λόγους είχαν σταλεί στην περιοχή λεωφορεία του Δήμου και του ΚΤΕΛ για πιθανή εκκένωση των Δίκελλων αλλά και δύο άλλων οικισμών, της Μεσημβρίας και της Πλάκας.

Ακόμα, λόγω της μικρής απόστασης της Εγνατίας οδού από τις εστίες της φωτιάς, η κυκλοφορία των διακόπηκε στο τμήμα Μάκρης - Μέστης και οι οδηγοί κινούνταν μέσω παρακαμπτηρίου.

Τη φωτιά, που ενισχύεται από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους, προσπαθούν να σβήσουν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, τρία αεροπλάνα Canadair, δύο αεροπλάνα PZL και ένα ελικόπτερο.

Μια δεύτερη φωτιά στο δήμο Αλεξανδρούπολης ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ Μελίας και Κοίλα, όπου κάηκαν περίπου 300 στρέμματα με θαμνώδη βλάστηση. Η πυρκαγιά τελικά κατασβέστηκε, ωστόσο δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή για το φόβο αναζωπύρωσης.

Τα υπόλοιπα μέτωπα

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 5 το απόγευμα της Τρίτης σε πευκοδάσος στην περιοχή Δρακόντιο του Λαγκαδά, χωρίς πάντως να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Φωτιά και σε δασική έκταση της περιοχής Κορπής του δήμου Ακτίου Βόνιτσας, όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα και μια πεζοπόρο ομάδα, με τη συνδρομή δύο ελικοπτέρων. Οι φλόγες δεν απειλούν κατοικίες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στο μεταξύ η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φαρραί του δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 27 πυροσβέστες, με 9 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη της πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στο Στανό Αμφιλοχίας, καθώς και οι φωτιές που εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου. Στο Δερβένι Αρκαδίας και το Γιανισκάρι Αχαΐας, οι φλόγες τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική καμία από τις φωτιές δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν κατά τόπους.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: