Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Έκανε λάθος ο Γιώργος που κατήργησε τo Υπουργείο Ναυτιλίας

newpost.gr

Έκανε λάθος ο Γιώργος που κατήργησε τo Υπουργείο Ναυτιλίας

Την επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρης Παμπούκης, το πρωί στην τηλεόραση της ΝΕΤ, επισημαίνοντας ότι ήταν σφάλμα η κατάργηση του.Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ διαστόματος Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος έκανε λόγο για «κυβερνητικό μπάχαλο»

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, δήλωσε ότι η επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είναι καθολικό αίτημα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει καχεξία και δυσλειτουργία της Ναυτιλίας ζητώντας την επαναφορά του Λιμενικού Σώματος και της ακτοφυλακής. Μάλιστα, επισήμανε ότι ο κλάδος της ναυτιλίας έχει μια ιδιαιτερότητα, χρειάζεται υποστήριξη και διοικητική συνέχεια και πως έχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και κυβερνητικά στελέχη για τις θέσεις του.

Ο κ. Παμπούκης ανακοίνωσε ακόμη ότι το Υπουργείο ετοιμάζει ένα new deal, όπως το ονόμασε, το οποίο αφορά όλους τους κλάδους και παράγοντες της ναυτιλίας και θα δίνονται κίνητρα που θα αλληλοσυνδέονται και αλληλοσυμπληρώνονται με τους φορείς της ναυτιλίας.

Η παραδοχή περί σφάλματος του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης.

Όπως δήλωσε ο κ. Μιχελάκης: «Στην αρχή κατήργησαν το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στον πρώτο ανασχηματισμό το επανασύστησαν. Στον δεύτερο, το καταργούν και πάλι»!

«Σήμερα, έρχεται ο κ. Παμπούκης και ομολογεί ότι αυτό ήταν λάθος. Μάλιστα, ο ίδιος «νίπτει τας χείρας του», λέγοντας ότι «εγώ έχω θέσει τον προβληματισμό μου στον πρωθυπουργό. Έχω κάνει το καθήκον μου. Από εκεί και πέρα το πρόβλημα δεν είναι δικό μου», πρόσθεσε κάνοντας λόγο για «Τρικυμία εν κρανίω..» και κυβερνητικό αλαλούμ, σε έναν από τους βασικούς άξονες της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι η Ελληνική Ναυτιλία.

Ο κ. Μιχελάκης υπενθύμισε παράλληλα πως πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι η σύσταση αυτόνομων υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: