Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Αυστρία: Ευρωομόλογο, αλλά μόνο για την Ελλάδα

Δηλώσεις του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν


http://img.protothema.gr/D32B1527FBD7A274AD32D2726A9D92D9.jpg

Υπέρ των κοινών ομολόγων για την Ελλάδα τάχθηκε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα είδος ευρωομολόγων, αλλά μόνο για μία χώρα και πως, αν όμως όλες οι χώρες, εκδώσουν κοινά ομόλογα, θα προέκυπτε ένα ποσό τεσσάρων τρισεκατομμυρίων ευρώ, γι' αυτό και πρόκειται για θεωρητική συζήτηση.

Το ίδιο θεωρητική, είναι, σύμφωνα με τον κ. Φάιμαν, μια οικονομική κυβέρνηση, καθώς θα χρειαζόταν τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, κάτι που, όπως είπε, δεν μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα, αν λάβει κανείς υπόψη πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί αλλαγή των Συνθηκών στην Ευρώπη, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι αυτό σημαίνει πως «απλά χρειάζεται καλύτερος συντονισμός στην Ευρώπη».

Από την πλευρά της, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, επανέλαβε μετά το υπουργικό συμβούλιο την αντίθεσή της και την κριτική της στους ειδικούς όρους που συμφωνήθηκαν ανάμεσα σε Ελλάδα και Φινλανδία, επισημαίνοντας πως η Αυστρία έχει ήδη αποσαφηνίσει ότι, εάν δοθούν εγγυήσεις σε μία χώρα, τότε πρέπει και όλες οι άλλες να έχουν την ίδια μεταχείριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: