Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος του Ντομινίκ Στρος-Καν

Δεν ορίζεται ειδικός εισαγγελέας


Θετικές για τον Ντομινίκ Στρος- Καν οι τελευταίες εξελίξεις
Θετικές για τον Ντομινίκ Στρος- Καν οι τελευταίες εξελίξεις (Φωτογραφία: Associated Press )
Νέα Υόρκη
Αποσύρθηκαν τελικά με απόφαση του εισαγγελέα οι κατηγορίες κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση κατά της 32χρονης καμαριέρας αν και η τυπική άρση των ποινών θα γίνει όταν εκδοθεί η απόφαση της έφεσης επί του αιτήματος για διορισμό ειδικού εισαγγελέα, όπως είχε ζητήσει η πλευρά της γυναίκας.

Τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα είχαν ζητήσει οι δικηγόροι της Ναφισάτου Ντιάλο μετά το αίτημα του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του Ντομινίκ Στρος Καν.

Πάντως, ο δικαστής Μάικλ Όμπους του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης απέρριψε το αίτημα, ανοίγοντας έτσι και επισήμως το δρόμο για την απόσυρση των κατηγοριών εναντίον του Γάλλου πολιτικού.

Ο εισαγγελέας είχε επικαλεστεί την έλλειψη αξιοπιστίας της καμαριέρας και επαρκών στοιχείων που να στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. Τα ευρήματα δεν απέκλεισαν την σεξουαλική πράξη αλλά δεν επιβεβαιώναν ότι υπήρχε εξαναγκασμός.

Οι προηγούμενοι μήνες ήταν ένας εφιάλτης, είπε σε δήλωση του ο Στρος-Καν που είχε φτάσει στο δικαστήριο ενώ πρόσθεσε ότι προσδοκά να επιστρέψει στη Γαλλία, κάτι που θα μπορέσει να κάνει μόλις ισχύσει η απόφαση.

Πάντως ένας από τους δικηγόρους του σχολίασε αρνητικά το ότι οι Αρχές και τα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να προβούν σε κρίσεις. «Θέλω να σας θυμίσω πόσο άκριτα εξέτασαν την υπόθεση από την αρχή χωρίς να δουν το πόσο απίθανη είναι», είπε.

Σημειώνεται ότι κατά του Στρος-Καν έχει κατατεθεί και αγωγή από την καμαριέρα, η οποία δεν έχει εκδικαστεί.

Ικανοποίηση για τις εξελίξεις σχετικά με το της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης εξέφρασαν οι Γάλλοι σοσιαλιστές.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: