Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Στον Γ.Ραγκούση και στην Εισαγγελία το πόρισμα για τις επιχορηγήσεις στο Σωματείο των ΕΛΤΑ

Ολοκληρώθηκε η έρευνα


O κ. Ρακιντζής διαπιστώνει ότι οι επιχορηγήσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ στην Ομοσπονδία ήταν παράνομες και αντίθετες με τη νομοθεσία
O κ. Ρακιντζής διαπιστώνει ότι οι επιχορηγήσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ στην Ομοσπονδία ήταν παράνομες και αντίθετες με τη νομοθεσία (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Στον υπουργό Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για τη διερεύνηση τέλεσης πιθανώς αξιόποινων πράξεων, διαβιβάστηκε η έκθεση έλεγχου που διενήργησε το γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, για την οικονομική ενίσχυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), από τα ΕΛΤΑ.

Στο πόρισμά του ο κ. Ρακιντζής διαπιστώνει ότι οι επιχορηγήσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ στην Ομοσπονδία (από το 1999-2010) ήταν παράνομες και αντίθετες με τη νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την ενίσχυση των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις διοικήσεις.

Επίσης μέσω των συλλογικών συμβάσεων παρακρατούνταν εισφορές από τους 8.400 υπαλλήλους από 8 έως 12 ευρώ (συνολικά 12 εκατ. ευρώ), διαδικασία την οποία ο Επιθεωρητής χαρακτηρίζει παράτυπη, αφού επιτρέπεται μόνο σε πρωτοβάθμια σωματεία.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ.Βασιλόπουλος είπε ότι όλα έγιναν σύννομα με βάσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Μάλιστα κάλεσε τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και τον ΣΔΟΕ, να προσέλθουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να ελέγξει όλα τα παραστατικά.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: