Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Περισσότεροι από 100.000 συνταξιούχοι κινδυνεύουν να μην πάρουν σύνταξη!


newpost.gr
Περισσότεροι από 100.000 συνταξιούχοι κινδυνεύουν να μην πάρουν σύνταξη!
«Βόμβα» μεγατόνων για το μέλλον χιλιάδων συνταξιούχων άφησε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ALTER.

«Προσπαθούμε να βρούμε άκρη με την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Έπρεπε να είχαν απογραφεί 1.069.000, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορές», είπε ο κ. Σπυρόπουλος και πρόσθεσε πως σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς ο αριθμός των συνταξιούχων που δεν απογράφηκαν πλησιάζει τους 100.000!

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αν και πιέσθηκε ιδιαίτερα από τον Γιώργο Αυτιά δεν αποκάλυψε τον αριθμό των μη απογραφέντων. Ωστόσο έως την Κυριακή θα έχουν οριστικοποιηθεί τα πλήρη αποτελέσματα της απογραφής.

Να σημειωθεί, ότι έως τα τέλη Σεπτεμβρίου δεν είχαν απογραφεί πάνω από 300.000 συνταξιούχοι. Στο ΙΚΑ προσπαθούν να βρουν τις διπλοεγγραφές, ενώ η θέση του Διοικητή είναι, ότι «όσοι δεν έχουν γραφτεί δεν θα πάρουν την σύνταξη του Νοεμβρίου!»

Σήμερα ο κ Σπυρόπουλος είπε στο ALTER ότι «όσοι δεν γράφτηκαν δεν θα πάρουν σύνταξη!», έσπευσε ωστόσο να προσθέσει, ότι «αν αμέσως εγγραφούν στην τράπεζα ή το ΙΚΑ θα την πάρουν σε 2-3 μήνες».

Το θέμα απασχολεί την κυβέρνηση γιατί ακόμη και 100.000 συντάξεις να μην πληρωθούν λόγο μη εγγραφής θα προκύψει σοβαρό θέμα και αναστάτωση μεταξύ των συνταξιούχων.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ίσως ο αριθμός των μη απογραφέντων να ξεπερνάει τις 100.000, ενώ άλλοι μιλούν ακόμη και για 150.000!

Στελέχη του ΙΚΑ τόνιζαν μετά τις δηλώσεις του Διοικητή στην πρωινή εκπομπή του ALTER ότι «αν ο αριθμός των μη απογραφέντων ήταν μικρός, ο Διοικητής θα τον έλεγε. Προφανώς αν δουν ότι ξεπερνάει τις 100.000 να δώσουν παράταση, για να μην προκληθεί θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: