Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζονται οι …αναταράξεις από την επίσκεψη της τρόικας στην Ευελπίδων

«Οι δικαστές δεν λογοδοτούν»


http://img.protothema.gr/343964C7D39FD92D2C1A88B95B6D96E9.jpg
Αναταράξεις στο νομικό και δικηγορικό κόσμο, εξακολουθεί να προκαλεί η επίσκεψη της Τρόικας στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Ήδη, σφοδρές αντιδράσεις έχουν υπάρξει από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) κ. Γιάννη Αδαμόπουλο, ενώ και η μειοψηφία επτά μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι οι δικαστές «δεν λογοδοτούν ούτε στην Τρόικα, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο εξωθεσμικό όργανο προσπαθώντας να πείσουν για την ποιότητα ή για την αιτιολογία ή για την ποσότητα των αποφάσεών τους ή για την θεσμική ανεξαρτησία τους, ζητήματα για τα οποία η Τρόικα ουδεμία εξουσία έχει για να ασχοληθεί (ούτε ασχολείται)».

Στην ανακοίνωση της, η μειοψηφία της ΕΔΕ αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΕΔΕ, αρεοπαγίτης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, στην επίμαχη συνάντηση συμμετείχε αυτόκλητος, δηλαδή «χωρίς να έχει επίσημα προς τούτο κληθεί, όπως ο ίδιος δήλωσε, και χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει και να έχει λάβει τη συναίνεση των λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως επίσης, ουδεμία, ενημέρωση και συναίνεση των λοιπών μελών υπήρξε, για την έκδοση του επακολουθήσαντος δελτίου Τύπου της Ένωσης».

Μάλιστα, η μειοψηφία αναφέρει ότι το επιχείρημα του κ. Αθανασίου προς δικαιολόγηση της ενέργειάς του, ότι «θα καθίσει στο τραπέζι με οποιονδήποτε, για να συζητήσει τα προβλήματα της Δικαιοσύνης, βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση με προηγούμενες ενέργειές του, αφού ο ίδιος πρόσφατα δημιούργησε μεγάλο ζήτημα και εγκωμίαζε με γραπτές και προφορικές ανακοινώσεις του, τον τότε πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι οποίοι αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση, προς συζήτηση των προβλημάτων της Δικαιοσύνης, από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής, Επιτροπή, εξάλλου, η οποία αποτελεί θεσμικό όργανο του Κοινοβουλίου και όχι εξωθεσμικό όργανο, όπως η Τρόικα».

Η μειοψηφία της ΕΔΕ ζητεί τέλος από τη συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, να ανακαλέσει τις προσβλητικές εκφράσεις και τα απαράδεκτα εις βάρος των δικαστών υπονοούμενα, τα οποία εξέφρασε με αφορμή την επίσκεψη του κλιμακίου της Τρόικας στο Πρωτοδικείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: