Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Αποκαλυπτικός ο Φ.Σαχινίδης για τις απολαβές των συνταξιούχων βουλευτών

Διπλό εισόδημα έως τον Φεβρουάριο

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Διπλό εισόδημα λάμβαναν μέχρι και το Φεβρουάριο του 2011 συνταξιούχοι βουλευτές, οι οποίοι μετά τη θητεία τους στο κοινοβούλιο, εξελέγησαν σε θέση αιρετού.

Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό 9,84, μιλώντας στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, διευκρίνισε ότι μετά την έκδοση σχετικής εγκυκλίου τον Φεβρουάριο του 2011, οι συνταξιούχοι βουλευτές που καταλαμβάνουν θέση στο Δημόσιο, θα δικαιούνται μόνο το 30% της βουλευτικής σύνταξης.

Ο προϋπολογισμός της Βουλής

Μείωση του νέου της προϋπολογισμού κατά 20 εκατ. ευρώ, αναδιαρθρώσεις τμημάτων, καταργήσεις υπηρεσιών αλλά και εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας προβλέπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα μέτρα που προωθεί η Βουλή, προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια περικοπής των δημοσίων δαπανών.

Ο προϋπολογισμός του 2012 της Βουλής θα προβλέπει το συνολικό ποσό των 178 εκατ. ευρώ έναντι 198 εκ. ευρώ, που προβλεπόταν για το προηγούμενο έτος, ενώ θα έρθει προς ψήφιση νωρίτερα, μετά την επίσπευση της συζήτησης και ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού βάσει της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Κύκλοι από το Γραφείο Τύπου της Βουλής τόνιζαν ότι θα ισχύσει και για τους υπαλλήλους της Βουλής ότι θα προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός, για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους σχετικά με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Οι ίδιοι κύκλοι, υπογράμμισαν ακόμα, ότι ήδη η Βουλή έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό πρόγραμμα εξοικονόμησης πόρων και στο πλαίσιο αυτό, όπως είπαν, πολλές υπηρεσίες της έχουν μεταφερθεί σε ιδιόκτητα κτίριά της.

Παράλληλα, διέψευσαν κατηγορηματικά φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι η Βουλή ακόμα να στελεχώσει με προσωπικό δυναμικό υπηρεσίες της, που βρίσκονται σε ενοικιαζόμενο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας ενώ καταβάλει εκατοντάδες ευρώ.

«Όπου υπάρχει δυνατότητα, λόγω λήξης συμβολαίων να μεταφερθούν οι υπηρεσίες της Βουλής σε ιδιόκτητα κτίρια, το κάνουμε. Είναι ελάχιστες οι υπηρεσίες που παραμένουν σε νοικιαζόμενα κτίρια και αυτό λόγω του ότι τα συμβόλαια λήγουν σε 8 με 10 χρόνια» τόνισαν χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: