Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Φεύγουν και οι 55άρηδες από το Δημόσιο

Όλο το νέο βαθμολόγιο και οι ρυθμίσεις για την εφεδρεία


http://img.protothema.gr/14BC084A2D19A4441A5F790E75835F40.jpg
Οι 55άρηδες οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια πραγματικής και συντάξιμης υπηρεσίες θα είναι το όριο από το οποίο θα ξεκινάει η διαδικασία της εφεδρείας.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις για την εφεδρεία που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο , όσοι είναι από αυτή την ηλικία και πάνω θα μπουν στο προσυνταξιοδοτικό στάδιο και θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού με τον οποίο έφυγαν, χωρίς να τα επιδόματα.

Οι οργανικές θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν στην εφεδρεία θα καταργούνται με στόχο να μειωθεί το κράτος μεσοπρόθεσμα κατά 30%.

Δεν είναι πολλές οι κατηγορίες που εξαιρούνται, ανάμεσα στις οποίες είναι οι ανάπηροι με ποσοστό άνω των 67% και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Όσων αφορά το ενιαίο μισθολόγιο, ο βασικός μισθός προσδιορίζεται στα 780 ευρώ.

Ο μισθός αυτός θα διαμορφώνεται ανάλογα τον βαθμό και την εκπαίδευση του υπαλλήλου. Τα επιδόματα θα αγγίζουν τα 500 ευρώ για τα Χριστούγεννα και τα 250 ευρώ για Πάσχα και για επίδομα αδείας.

Ωστόσο θα δίνεται κίνητρο επίτευξης στόχων, το οποίο αν υπουργείο ή φορέα δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 3% του συνολικού μισθολογικού κόστους του προηγούμενου χρόνου.

Δείτε εδώ όλες τις ρυθμίσεις για το βαθμολόγιο
Δείτε εδώ όλες τις ρυθμίσεις για την εφεδρεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: