Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Συγκαλεί το υπουργικό συμβούλιο ο Παπανδρέου

Ενισχυμένη αισθάνεται η κυβέρνηση


http://img.protothema.gr/A0685B31F75B7ACFE0F521B0660B7AAA.jpg
Μόλις οι βιολογικές του δυνάμεις το επιτρέψουν, αφού έκανε διαπραγματεύσεις μέχρι το πρωί, έδωσε συνέντευξη Τύπου και τελικά μπήκε στο αεροπλάνο της επιστροφής ενώ ο ήλιος είχε ανατείλει για τα καλά, ο Γιώργος Παπανδρέου: θα ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια, τους πολιτικούς αρχηγούς και το υπουργικό συμβούλιο.

Στην πρώτη ευκαιρία θα μπουν και συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας και του εθνικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στη ψήφιση του προϋπολογισμού και της νέας δανειακής σύμβασης με απλή πλειοψηφία. Γιατί πιστεύει πως η συμφωνία των Βρυξελλών του έδωσε πολιτικό χρόνο και δεν έχει πλέον ανάγκη από άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες.

Οι ξενυχτισμένοι συνεργάτες του υποστήριζαν τα ξημερώματα πως δεν πρόκειται να κάνει ούτε ανασχηματισμό, ούτε να επιδιώξει συγκυβέρνηση, ούτε δημοψήφισμα, ούτε εκλογές. Έλεγαν ότι "Γιώργος και Βαγγέλης βγαίνουν ενισχυμένοι από τη διαπραγμάτευση".

Είναι πλέον στα χέρια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την (τελευταία) ευκαιρία που μας δίνουν οι εταίροι μας για να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο. Από αυτή την πρόοδο άλλωστε θα εξαρτηθεί η επόμενη μέρα της συμφωνίας. Αν το κούρεμα θα αποδειχθεί σωτήριο ή δώρον άδωρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: