Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Καλό για όλους το αποτέλεσμα της Συνόδου, λέει ο Γ. Άκερμαν

Θετικά αποτιμούν οι τράπεζες την τελική συμφωνία

Ο Γιόζεφ Άκερμαν
Ο Γιόζεφ Άκερμαν (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα

Θετικά αποτιμούν οι τράπεζες την τελική συμφωνία για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

Εκφράζοντας την θέση του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) ο πρόεδρος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν και επικεφαλής του IIF επιβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξή του στην εθελοντική συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες το βράδυ μεταξύ των ηγετών της Ευρωζώνης και του IIF για το ελληνικό χρέος.

Ο Άκερμαν δήλωσε ικανοποιημένος με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, σημειώνοντας πως ήταν το σωστό όλα τα μέρη να προχωρήσουν στο πνεύμα των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, αλλά υπό το φως των νέων συνθηκών.

«Η ελληνική οικονομία έχει εξασθενήσει σημαντικά από την περίοδο εκείνη και τα διάφορα εμπλεκόμενα μέρη έχουν λάβει πρόσθετα δύσκολα μέτρα για να τεθούν οι βάσεις για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες που κάνουν περισσότερα για την υπέρβαση της κρίσης, όπως και όλα τα μέρη, αναγνώρισαν ότι όχι μόνο το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης, ήταν σε κίνδυνο. Το αποτέλεσμα είναι καλό για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τους επενδυτές, και ανυπομονούμε για την έγκαιρη εφαρμογή του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ελβετός τραπεζίτης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του IIF Τσαρλς Νταλλάρα δήλωσε από την πλευρά του πως η εθελοντική και ουσιαστική απομείωση των ελληνικών ομολόγων που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας, μαζί με την πρόσθετη ευρωπαϊκή συνδρομή, παρέχει μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα να αναζωογονήσει την οικονομία της και να δρέψει τους καρπούς των δύσκολων μέτρων που έχουν αναλάβει οι Έλληνες πολίτες.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές, ώστε να μεταφράσει αυτό το πλαίσιο σε μια συγκεκριμένη συμφωνία που μπορεί να προσφέρει βραχυπρόθεσμα μείωση του ελληνικού χρέους και να το θέσει σε βιώσιμη πορεία», τόνισε ο Νταλλάρα ο οποίος αναγνώρισε τη συνδρομή του Διοικητικού Συμβουλίου του IIF και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη διαπραγμάτευση.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: