Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Δραματικές διαβουλεύσεις, με την Αθήνα να αγωνιά...

Δυο φορές μίλησε από Βρυξέλλες ο Βενιζέλος με Παπούλια


http://img.protothema.gr/51F5F42460F860C27B6AD5759D3C61CF.jpg

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκδήλωσε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τη διευρυμένη κυβερνητική επιτροπή η ελληνική κυβερνητική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες η οποία αποτελούνταν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Επικρατείας κ. Ηλία Μόσσιαλο και την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαπραγμάτευση αν και δεν έχει τελειώσει βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι τράπεζες έχουν κάνει ήδη κίνηση σύγκλισης προς το 50% αλλά το ποσοστό ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Το «κούρεμα» για να αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός θα είναι σε εθελοντική βάση.

Το θέμα των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε σχέση με την Τρόικα φαίνεται ότι κλείνει προς την ελληνική πλευρά η οποία ζητούσε να μην τεθεί θέμα επιτροπείας. Ωστόσο προβλέπεται μόνιμη «τεχνική βοήθεια» στην Ελλάδα χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί οι λεπτομέρειες. Το συγκεκριμένο κείμενο που αφορά στην επιτροπεία σύμφωνα με πληροφορίες επιμελήθηκε ο κ. Μόσσιαλος και η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Το έτερο ζήτημα των ταμείων όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής έχει διασφαλιστεί ώστε να διασωθούν μετά το «κούρεμα» των ομολόγων. Οι μέχρι στιγμής συζητήσεις έχουν καταλήξει επίσης στην πτώση των επιτοκίων των δανείων που λαμβάνει η χώρα μας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε την Τετάρτη δύο φορές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια τον οποίο και ενημέρωσε για τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: