Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Μήνυμα στον ελληνικό λαό θα απευθύνει το βράδυ ο πρωθυπουργός

Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της Συνόδου

Ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής
Ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Μήνυμα στον ελληνικό λαό θα απευθύνει στις 8 το βράδυ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επιστρέφει το μεσημέρι της Πέμπτης από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπανδρέου στις 4:30 θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ αμέσως μετά θα συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει ακολούθως τους πολιτικούς αρχηγούς.

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στις 4:30 το απόγευμα.

Την προσεχή Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης, μετά τη συμφωνία για το «κούρεμα» ύψους 50%, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και με την μείωση του χρέους έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν και να μπούμε σε μία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις.

Σχετικά με την ενισχυμένη εποπτεία στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και στην ελληνική Βουλή».

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, ώστε να είναι καλύτερη η λειτουργία του κράτους, να πάμε σε μια αναπτυξιακή πορεία. Είναι ένα πρόγραμμα κάποιων ετών. Οι δανειστές θέλουν την επιτυχία του και εμείς το θέλουμε αυτό. Ζητήσαμε τη βοήθεια. Δεν θέλω κάθε τρεις μήνες να γίνεται ένα σόου. Θέλω να είναι εκεί επί τόπου και να λύνονται τα όποια προβλήματα. Τα συμπεράσματα λένε ότι η τελική ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος είναι της ελληνικής κυβέρνησης, της ελληνικής Βουλής, του ελληνικού δημοσίου. Εμείς θα φτιάξουμε τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Όσον αφορά στο θέμα των 180 ψήφων για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης από την Βουλή, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο κόσμος θέλει αλλαγές κι όχι εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η νέα σύμβαση θα περάσει με την κοινοβουλευτική δύναμη του κυβερνώντος κόμματος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: