Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Στοιχεία εταιρειών με υψηλές οφειλές στο Δημόσιο ζήτησε ο Οικονομικός Εισαγγελέας

Χρέη άνω των 150.000 ευρώ

Τους φακέλους των εταιρειών με μεγάλες οφειλές ζήτησε από τις φορολογικές αρχές ο Οικονομικός Εισαγγελέας
Τους φακέλους των εταιρειών με μεγάλες οφειλές ζήτησε από τις φορολογικές αρχές ο Οικονομικός Εισαγγελέας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Στον άμεσο έλεγχο των στοιχείων που διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών για φοροφυγάδες προχωρά ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης για να ξεκαθαρίσει το θέμα και να εντοπιστούν οι περιπτώσεις για τις οποίες θα σχηματιστούν δικογραφίες. Ήδη ο Εισαγγελέας έχει αποστείλει τόσο στην ΦΑΕ όσο και στην ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων αίτημα να του αποστείλουν λίστες με εταιρίες που οι οφειλές τους προς το Δημόσιο υπερβαίνουν τις 150 χιλιάδες ευρώ.

Η παραγγελία του Οικονομικού Εισαγγελέα σχετίζεται με τον έλεγχο που διενεργεί στα στοιχεία που του απέστειλε πριν λίγες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών για 14.700 περιπτώσεις φοροδιαφυγής, που ανά περίπτωση τα χρέη τους υπερβαίνουν τις 150 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Πεπόνης επιθυμεί με τις παραγγελίες τους προς την ΦΑΕ για τις Ανώνυμες Επιχειρήσεις αλλά και την ΔΟΥ Κηφισιάς -και εδράζονται αρκετές εταιρείες- να επικαιροποιήσει τη λίστα που έχει στα χέρια του και να ξεχωρίσει τις περιπτώσεις για τις οποίες δεν έχει γίνει ρύθμιση ή δεν υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα ώστε να εντοπιστούν οι οφειλέτες εκείνοι, πρόσωπα ή εταιρίες, για τους οποίους θα κινηθεί η Αυτόφωρη διαδικασία.

Όπως είναι γνωστό ο κατάλογος που εστάλη στον Εισαγγελέα από το υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνει 14.700 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη που υπερβαίνουν τις 150 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων οι 6.500 είναι φυσικά πρόσωπα και οι 8.200 νομικά πρόσωπα.

Το συνολικό χρέος, φυσικών και νομικών προσώπων, που οφείλεται στο Δημόσιο υπολογίζεται ότι φθάνει τα 41 δισ ευρώ και ο αριθμός των οφειλετών φθάνει τις 900 χιλιάδες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων χρωστά ποσά μέχρι 150 χιλιάδες ευρώ ανά περίπτωση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: