Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πήρε εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ο Μόντι

Νέα εποχή για την Ιταλία


http://img.protothema.gr/F7CAADA441D258BACCF727B2D51FD740.jpg

Ο καθηγητής Μάριο Μόντι, πρώην επίτροπος στην Κομισιόν, είναι από τις 20.30 περίπου το βράδυ της Κυριακής εντολοδόχος πρωθυπουργός στην Ιταλία.

Ο τεχνοκράτης Μόντι έλαβε την εντολή από τον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας κ. Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος νωρίτερα τον είχε καλέσει στο Κυρηνάλιο Μέγαρο, έχοντας ολοκληρώσει μια σειρά επαφών με τα πολιτικά κόμματα της χώρας.

Ο κ. Μόντι από το πρωί της Δευτέρας θα αρχίσει διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία θα προωθήσει το πρόγραμμα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τώρα και για τις επόμενες ώρες ο κύριος Μόντι θα αποδυθεί σε έναν αγώνα, πραγματικό αγώνα απέναντι στο χρόνο, προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με τα κόμματα που θα τον στηρίξουν στην κυβέρνηση αναφορικά με τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το πρώτο του υπουργικό συμβούλιο.

Οι διεργασίες πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να «προλάβουν» τις αγορές τα θετικά νέα.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο πέρασε όλη την Κυριακή σε δραματικές διαβουλεύσεις με τα κόμματα για να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πριν ανοίξει τη Δευτέρα το χρηματιστήριο.

Όπερ και εγένετο με τον βασικότερο «υποψήφιο» Μάριο Μόντι να είναι τελικά και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: