Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Λ. Παπαδήμος: «Η αλήθεια και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης είναι οι βασικές προϋποθέσεις να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας»

Παρουσιάζει στη Βουλή τις προτεραιότητές του


http://img.protothema.gr/48F09F308D48AE8672E06C82F3F867B0.jpg

Το στίγμα των προθέσεών του και των πρώτων κινήσεων της κυβέρνησής του παρουσιάζει από το βήμα της Βουλής ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Στις προγραμματικές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός έστειλε σαφή μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό, για την πιστή και ταχύτατη εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Ο κύριος Παπαδήμος περιέγραψε ως κύριο έργο αυτής της κυβέρνησης όπως συμφωνήθηκε κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ως κορυφαία προτεραιότητα την εκταμίευση της έκτης δόσης, για την οποία απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ψήφιση της δανειακής σύμβασης και η εφαρμογή των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.

Επιπλέον, στόχος είναι ο νέος προϋπολογισμός να κατατεθεί το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή, αλλά και το νέο φορολογικό να έχει ψηφισθεί έως το Μάρτιο.

Ο κύριος Παπαδήμος μίλησε για την ευθύνη που έχει η κυβέρνηση καθώς με τις ενέργειές της εν πολλοίς διακυβεύεται η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Πρέπει να μείνουμε στο ευρώ γιατί έτσι διασφαλίζεται η σταθερότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη και η κοινωνική δικαιοσύνη» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Οι νέοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ευημερήσουν στον τόπο τους. Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε, με την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών και των διεθνών οργανισμών που εμπιστεύονται την προσπάθειά μας», συμπλήρωσε, για να διευκρινίσει πως μόνο με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για τη δημοσιονομική εξυγίανση και με τη συστράτευση του ελληνικού λαού, οι θυσίες των Ελλήνων δεν θα πάνε χαμένες.

«Η αλήθεια και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης είναι οι βασικές προϋποθέσεις να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας. Γιατί η διεθνής κοινότητα περιμένει από εμάς να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη μας στις δικές μας δυνάμεις.

Επεσήμανε πως πρέπει να διαψευσθούν οι αμφιβολίες που έχει τόσο ο ελληνικός λαός, όσο και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και των Ευρωπαίων για τη δυνατότητα της Ελλάδας να ανορθώσει την οικονομία της παρά τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί από τις αρχές του 2010. Ανέφερε δε ότι το έλλειμμα μειώθηκε από 15,7% επί του ΑΕΠ το 2009 σε 10,6% του ΑΕΠ το 2010 και ως το τέλος του έτους στο 9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: