Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Οι τρεις πόλοι ...



Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή διαμορφώνονται στο ΠΑΣΟΚ τρεις πόλοι:

1 Ο πρώτος είναι του σημερινού προέδρου, τον οποίο όλοι περιμένουν να ξεκαθαρίσει γρήγορα τη θέση του. Οι υποστηρικτές του δεν σκέφτονται το ΠΑΣΟΚ χωρίς αυτόν, ενώ ο... Μ. Καρχιμάκης πριν από λίγες μέρες είπε ότι το ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου θα πάει στις εκλογές. Αυτή η προοπτική δεν αποκλείεται αν οι εκλογές γίνουν τον Φεβρουάριο. Εξάλλου, και οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι λένε ότι στην περίπτωση που οι εκλογές γίνουν γρήγορα μέσα στον Φεβρουάριο, τότε να οδηγήσει αυτός το κόμμα στις εκλογές, να επωμισθεί το κόστος της ήττας και της συρρίκνωσης των ποσοστών και στη συνέχεια να οδηγηθεί στην έξοδο.

2 Ενας άλλος πόλος διαμορφώνεται γύρω από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλο. Ο κ. Βενιζέλος λέει σε συνομιλητές του ότι δεν θα κάνει πρώτος την κίνηση να θέσει θέμα Παπανδρέου, αλλά δεν θα αρνηθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του αν η Κ.Ο. τού το ζητήσει. Εξάλλου, ο ίδιος είναι βασικό στέλεχος της κυβέρνησης Παπαδήμου και επικεφαλής της Οικονομίας και σ' αυτό το διάστημα της μεταβατικής κυβέρνησης το ενδιαφέρον του δεν μπορεί παρά να είναι στην Οικονομία. Πάντως, εκτιμάται ότι αν ο κ. Παπανδρέου δεν είναι υποψήφιος, ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεών του θα πάει στον κ. Βενιζέλο.

3 Ενας τρίτος πόλος είναι η ομάδα των τριών, Α. Λοβέρδου, Αννας Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούση. Προβάδισμα φαίνεται ότι έχει ο υπουργός Υγείας, ενώ πληροφορίες λένε ότι στελέχη της δικής τους επιρροής κινούνται ήδη δραστήρια στις κομματικές οργανώσεις σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν πυρήνες υποστήριξης.
Πηγή: enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: