Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Παπανδρέου με Χριστόφια, Ερντογάν, Νετανιάχου και Μπαρόζο

Αντικείμενο οι τελευταίες εξελίξεις

Ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σειρά τηλεφωνικών επαφών με ξένους ηγέτες είχε τα προηγούμενα 24ωρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Ειδικότερα ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, με τον οποίο συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις, στο πλαίσιο των συχνών και τακτικών επαφών τους.

Επίσης, συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις. Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Ερντογάν για τη συγκρότηση της νέας ελληνικής κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι οι δύο χώρες και με τη νέα κυβέρνηση θα συνεχίσουν τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική.

Ακόμη, συνομίλησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τον οποίο συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε στον κ. Νετανιάχου ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα προχωρήσουν αδιατάρακτες και σημείωσε ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει και επικοινωνία με τον νέο Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε επίσης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών, που ανέλαβε ο Γ. Παπανδρέου για τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα, την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης και τη δέσμευση όλων να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: