Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Κάλπες στη βάση τον Γενάρη για το ΠΑΣΟΚ

Στόχος Παπανδρέου να εγγυηθεί την ενότητα και την προοπτική του Κινήματος…


http://img.protothema.gr/C80170FE00F4AB5AB5BC0378BA0EFEAA.jpg

Από την ώρα που άφησε πίσω του το Μέγαρο Μαξίμου ο Γιώργος Παπανδρέου ένα πράγμα έχει στο μυαλό του: τη δικαίωση. Δε θέλει να καταγραφεί ιστορικά πως αυτός ήταν το πρόβλημα.

Αντίθετα, θέλει να του αναγνωριστεί πως αυτός είδε πρώτος τις διεθνείς διαστάσεις της κρίσης χρέους και πρώτος πρότεινε μέτρα όπως ο φόρος επί των συναλλαγών στις χρηματαγορές και τα ευρωομόλογα. Επιθυμεί, λοιπόν, δύο πράγματα: να πετύχει το PSI, που είναι αποτέλεσμα της δικής του προσπάθειας, και να… αναστηθεί το ΠΑΣΟΚ.

Για το πώς θα γίνουν όλα αυτά οι σκέψεις είναι πολλές.

• Αρκετοί συνεργάτες του, του λένε να μείνει πρόεδρος και να διεκδικήσει μια δεύτερη ευκαιρία. Άλλωστε, προσθέτουν, για τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα μάλλον θα έχουμε κυβερνήσεις συνεργασίας, οπότε η πτώση των ποσοστών δεν αφαιρεί όλη την πολιτική δύναμη.

• Κορυφαία και άλλα στελέχη, από την άλλη, του ζητούν να ανοίξει το δρόμο για τη διαδοχή του. Ώστε ένα νέο σύστημα εξουσίας να αναλάβει τις τύχες του ΠΑΣΟΚ και να επιχειρήσει με καλύτερους όρους να βγάλει το Κίνημα και τη χώρα από την κρίση.


Μετά από το χθεσινό ραντεβού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο οι πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εκκινήσει τις διαδικασίες εκλογής του διαδόχου του. Ο ίδιος θα αναλάβει διεθνή καμπάνια για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν τα όργανα, πολιτικό συμβούλιο και πρώην κυβερνητική επιτροπή για να ληφθούν συλλογικά οι αποφάσεις, άρχισε το… ματς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε παρών, μέσω συνεργατών του, με όλες τις διαδικασίες (διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ). Μάλιστα, απάντησε στην εσωκομματική τρόικα λέγοντας πως δε δέχεται υποδείξεις και ότι δεν υπάρχουν δαχτυλίδια. Παρολαυτά, στον Τύπο πέρασαν πολλές εκτιμήσεις στελεχών πως «ο Βαγγέλης δε θα είναι υποψήφιος», ή πως «θα παραιτηθεί». Ακολούθησαν και άλλες πληροφορίες για τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Πως θα μείνει και το ΠΑΣΟΚ θα διασπαστεί.

Και είμαστε ακόμη στο ζέσταμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: