Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα για τα μέτρα της επόμενης τριετίας

«Όχι» σε μειώσεις μισθών και νέους φόρους


Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος (Φωτογραφία: Icon )


Αθήνα
Με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας συναντάται το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Επί τάπητος θα τεθούν τα μέτρα και παρεμβάσεις που ζητά η τρόικα για την επόμενη τριετία.

Από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το 2012 δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε νέοι φόροι, αλλά θα προωθηθεί περαιτέρω έλεγχος των δαπανών, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και είσπραξη των ήδη οφειλόμενων φόρων.

Οι συνάντηση με τον Ματίας Μορς (Κομισιόν), τον Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και τον Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί.

Εν συνεχεία ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» Χορστ Ράιχενμπάχ.

Ο κ. Ράιχενμπαχ τόνισε χθες, Τετάρτη, ότι για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα. Χαρακτηριστικά είπε ότι μετά από ένα πολύ δύσκολο 2011, το 2012 πρέπει να είναι χρονιά επιτυχίας.

Η τρόικα πρόκειται να συναντηθεί σήμερα, Πέμπτη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: