Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ο Λουκάνικος και οι Έλληνες στα πρόσωπα του TIME για το 2011...




Πρόσωπο της χρονιάς επέλεξε το περιοδικό TIME τη μορφή του ''Διαμαρτυρόμενου διαδηλωτή'', μέσω των κινημάτων που σημάδεψαν τον κόσμο τη φετινή χρονιά.

Ανάμεσα λοιπόν στα πρόσωπα που επέλεξε για να μιλήσουν για το λόγο για τον οποίο συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες ήταν και κάποιοι συμπατριώτες μας, ενώ...

ξεχωριστή θέση είχε και ο σκύλος των διαμαρτυριών στην Αθήνα, ο γνωστός σε όλους μας Λουκάνικος.

Η Ναταλία Κλώσσα και ο Αντώνης (ο οποίος δεν αποκαλύπτει το επίθετό του) γνωρίστηκαν την δεύτερη μέρα της κατάληψης της πλατείας Συντάγματος και αργότερα έγιναν και ζευγάρι.

Οι δυο τους διηγούνται τα γεγονότα στην Ελλάδα αλλά και την ιστορία ενός 60χρόνου που πήγε ένα πρωί στο Σύνταγμα για να δει τους "αγανακτισμένους". "Άρχισε να κλαίει. Άφησε δυο ευρώ στον πάγκο, σήκωσε τη γροθιά του ψηλά και μας είπε "Για να πάρετε δυο μπουκάλια νερό". Ήταν τόσο αναπάντεχο. Επίσης άλλοι 4-5 ηλικιωμένοι σταμάτησαν εκείνες τις ημέρες και έκλαιγαν σαν μωρά παιδιά".

Η Κατερίνα Πατρικαράκου, 30 ετών, είναι μια νεαρή επιχειρηματίας που επέστρεψε στην Ελλάδα από το Λονδίνο, για να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση, η οποία βρισκόταν σε δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης.

''Μένω στο σπίτι ενός φίλου, γιατί δεν μπορώ να πληρώσω ενοίκια. Δεν μπορώ να βρω άλλη δουλειά γιατί έχω αναλάβει τη διαχείριση όλων των υποθέσεων της χρεωμένης οικογενειακής επιχείρησης'' λέει η ίδια.

''Όταν πηγαίνω σε κάποια πορεία διαμαρτυρίας πηγαίνω μόνη μου, δεν ενώνομαι με κανένα μπλοκ. Δεν συμμετέχω σε κανένα κόμμα ή οργάνωση. Για τις διαδηλώσεις και τα σημεία συνάντησης μαθαίνω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το twitter'', τονίζει για τη συμμετοχή της στις διαμαρτυρίες.

Η Μαριάννα Ρουμελιώτη, η Κατερίνα Πατρικαράκου και η Χριστίνα Λαρδίκου, φωτογραφίζονται με τα πρόσωπά τους καλυμένα με maalox, όπως ήταν και όταν κατέβαιναν στις πορείες, και ερχόντουσαν αντιμέτωπες με τα δακρυγόνα που έπεφταν στις διαμαρτυρίες της πλατείας Συντάγματος.

"Οι διαμαρτυρίες μας άρχισαν από τους Indignados (σ.σ.τους Ισπανούς Αγανακτισμένους", δηλώνει στο "Time" η Χριστίνα Λαρδίκου.


mediagate.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: