Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Να επικεντρωθούν στο στόχο της κυβέρνησης θα ζητήσει από τους υπουργούς ο Λ.Παπαδήμος

Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου

Συνεδριάζει το απόγευμα το Υπουργικό Συμβουλιο, υπό την προεδρία του Λουκά Παπαδήμου
Συνεδριάζει το απόγευμα το Υπουργικό Συμβουλιο, υπό την προεδρία του Λουκά Παπαδήμου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι απόλυτη προτεραιότητα έχει η επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να λειτουργεί εύρυθμα, υπό την έμπρακτη πολιτική στήριξη των κομμάτων που της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, αναμένεται να απευθύνει στους υπουργούς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και ενώ τα κρούσματα δυσλειτουργίας και αναποτελεσματικότητας αυξάνονται.

Με τις κάλπες να στήνονται πιθανότατα σε ορατό ορίζοντα τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ΠΑΣΟΚ, κανένας -εκτός του ιδίου του πρωθυπουργού- δεν δείχνει ιδιαίτερα αποφασισμένος να λάβει και να υλοποιήσει νέα μέτρα.

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι όμως αποφασισμένος να διαφυλάξει το δικό του ρόλο και να προχωρήσει στην εκτέλεση της αποστολής που έχει αναλάβει.

Όπως τόνισε από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου: «Είναι ώρα ευθύνης, αποφάσεων και δράσης, γιατί η κατάσταση στην πραγματική οικονομία επιδεινώνεται» και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πλήρης εφαρμογή όσων μέτρων έχουν συμπεριληφθεί στις προγραμματικές δεσμεύσεις.

Παράλληλα, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Π.Καψή, ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι ο ανασχηματισμός είναι ένα χαρτί που δεν θα διστάσει να παίξει. «Οι υπουργοί κρίνονται και αξιολογούνται. Η αξιολόγηση είναι και αυτή αρμοδιότητα του πρωθυπουργού» δήλωσε ο κ. Καψής.

Εκτός όμως της προσωπικής ευθύνης των υπουργών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ο Λουκάς Παπαδήμος ζητά και από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ήδη, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου και σήμερα, Πέμπτη, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη. Ο κ. Παπαδήμος θα μιλήσει και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, μόλις εκείνος επιστρέψει από το Ισραήλ.



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: