Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΓΕΕΘΑ: Δεν θίγονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των στρατιωτικών

Για σχέδιο προς επεξεργασία και όχι για πρόταση πλήρους υιοθέτησης των γενικών διατάξεων περί "Ιεραρχίας και Προαγωγών" στους παλαιούς στρατιωτικούς, κάνει λόγο το ΓΕΕΘΑ, μετά την αναστάτωση που προκάλεσε έγγραφο για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης

Όπως σημειώνεται στο νέο έγγραφο, με πρώτη ανάγνωση του απόρρητου εγγράφου, που φέρει την υπογραφή του Ταξίαρχου Λ. Ιωάννου, φαίνεται ότι προτεινόταν η υιοθέτηση της πλήρους εφαρμογής των διατάξεων του νόμου 3883/2010 "Περί Ιεραρχίας και Προαγωγών" και στους παλαιούς στρατιωτικούς που έχουν συμπληρώσει 25ετία μέχρι τις 31-12-2012.

"Το έγγραφο του Β' Κλάδου "ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με ρυθμίσεις που αφορούν τον τρόπο εξέλιξης και σταδιοδρομίας των στελεχών καθώς και τον τρόπο κρίσεων", αναφέρει, στην προσπάθειά του να κατευνάσει τις ανησυχίες.

Και συνεχίζει: "Η άμεση εφαρμογή του νόμου 3883/2010 για όλους τους αξιωματικούς αφορά τον τρόπο προαγωγών και κρίσεων και όχι συνταξιοδοτικά θέματα, τα οποία ρυθμίστηκαν με τον πρόσφατο νόμο 3865/2010".

Συγκεκριμένα, δεν θίγει όσους έχουν κατοχυρώσει ή θα κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα σύμφωνα με τις διατάξεις του ως άνω νόμου.

Με τις τροποποιήσεις που επέρχονται, ειδικότερα στους βαθμούς Συνταγματάρχη και Ανωτάτων παρέχεται η δυνατότητα στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να επιλέγει εξειδικευμένα κατά θέση κριτήρια τους καταλληλότερους για θέσεις ευθύνης Ανώτατους.

"Η υπηρεσία δεν αποστρατεύει υποχρεωτικά τα προαναφερόμενα στελέχη που δεν επιλέγονται για προαγωγή (όπως συμβαίνει σήμερα), αντιθέτως, εφόσον το επιθυμούν, δύνανται ή να αποστρατευθούν ή να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, αξιοποιούμενοι αντιστοίχως βάσει των προσόντων τους", καταλήγει το έγγραφο।

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: