Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Στις 29 Φεβρουαρίου «ανοίγουν» οι οδικές μεταφορές - Αλλαγές και στους συμβολαιογράφους

Τι προβλέπει το σχέδιο-νόμου


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Μετατίθεται για τις 29 Φεβρουαρίου 2012 η πλήρης απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, αντί για την 1η Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σαρωτικές αλλαγές έρχονται και για τα επαγγέλματα των δικηγόρων και συμβολαιογράφων.

Σχετικά με τα επαγγέλματα, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται:

  • η δυνατότητα σε δυο ή περισσότερους δικηγόρους να συστήσουν δικηγορική εταιρεία στην περιφέρεια στην οποία ο ένας από τους δύο έχει την έδρα του.
  • η δυνατότητα διαφήμισης των δικηγορικών εταιρειών καθώς και την υποχρέωση των δικηγορικών συλλόγων να δημοσιεύουν σε ετήσια βάση τα οικονομικά τους.
  • η κατάργηση της ελληνικής ιθαγένειας ως προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος του συμβολαιογράφου.
  • το επάγγελμα του οδικού μεταφορέα θα μπορεί να ασκείται και από εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και από κοινοτικούς μεταφορείς.
  • η απελευθέρωση των οδικών μεταφορών θα τεθεί σε ισχύ από 29ης Φεβρουαρίου αντί για την 1 Ιανουαρίου 2012.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, είχε την Τετάρτη συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας ιδιοκτητών Δημοσίας Χρήσης Αυτοκινήτων, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου. Επανέλαβε ότι η ΝΔ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό και εφικτό στις παρούσες οικονομικές συνθήκες ώστε να διατηρηθεί η ελληνική μεταφορά σε ελληνικά χέρια.

Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

Μεταφορες είπε...

Στην ουσία το άνοιγμα των μεταφορών είναι θετικό ή αρνητικο για την οικονομία μιας χώρας?