Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Την Παρασκευή συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Εν αναμονή κρίσιμων εξελίξεων


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου αναμένεται να αποφασιστεί η σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου για το Σαββατοκύριακο, καθώς και η ημερήσια διάταξη.

Αναμένεται, επίσης, να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων, οι οποίες αφορούν τον εσωτερικό διάλογο για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, όσο και το θέμα της ηγεσίας.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ επρόκειτο να συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη, αλλά αναβλήθηκε για την επόμενη ημέρα, λόγω και της απουσίας του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή αναμένεται να αποσαφηνιστεί πλήρως η θέση του κ.Παπανδρέου, ο οποίος σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για πρόεδρος του κόμματος, ούτε για πρωθυπουργός.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, δηλώνει ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κ.Παπανδρέου να είναι και πάλι υποψήφιος.

Κι ενώ οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι έντονες, άλλα δύο στελέχη του κινήματος, οι πρώην υπουργοί Χάρης Καστανίδης και Στέφανος Τζουμάκας εμφανίζονται έτοιμοι να διεκδικήσουν την προεδρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, ο μεν Χάρης Καστανίδης θα λάβει την όποια απόφαση αφού μελετήσει τις οριστικές επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου, ο δε Στέφανος Τζουμάκας θα δώσει την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου στην οποία θα ανακοινώσει τις προθέσεις του.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, εν όψει των κρίσιμων συνεδριάσεων την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που θα ηγηθεί του Κινήματος σε περίπτωση ξαφνικών εκλογών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: