Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Κίνηση Βάσως υπέρ μοναδικής υποψηφιότητας...









Κίνηση Βάσως υπέρ μοναδικής υποψηφιότητας...
Η πανσπερμία δυνάμει υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ τρομάζει πλέον πολλά κορυφαία στελέχη, που φοβούνται ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βρεθεί να στήνει κάλπες σε πολυδιάσπαση, κάτι που ενδεχομένως να διώξει και τους τελευταίους πιστούς και να απαξιώσει εντελώς τη διαδικασία, επιτρέποντας ενδεχομένως στο Γιώργο να αμφισβητήσει και να μην αποδεχτεί το αποτέλεσμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες και όσο αυγατίζουν τα ονόματα που παίζουν να θέσουν υποψηφιότητα, ο εκνευρισμός στο βενιζελικό στρατόπεδο αυξάνει. Στενοί συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών μάλιστα επαναφέρουν στο προσκήνιο το σενάριο που είχε κυκλοφορήσει πριν από δύο μήνες, δηλαδή ότι σε μια αναμέτρηση με περισσότερους υποψηφίους ο κ. Βενιζέλος θα αρνηθεί να κατέβει.

Οι Βενιζέλικοί μάλιστα επιστρέφουν στην πολύ σκληρή γραμμή, θέλουν λένε ο Βενιζέλος να είναι ο μόνος υποψήφιος, αλλιώς δεν πρόκειται να κατέβει.

Αυτή η γραμμή όσο παράδοξη και αν ακούγεται, αναμένεται να αποκτήσει πολύ ισχυρή υποστήριξη τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με πηγές στο ΠΑΣΟΚ, η Βάσω Παπανδρέου ετοιμάζει κίνηση για να στηρίξει ακριβώς αυτό το αίτημα, δηλαδή να υπάρχει μόνο μια υποψηφιότητα στην διαδικασία διαδοχής.

Δεν επιβεβαιώνεται, ότι με την κ. Παπανδρέου βρίσκονται σε κοινή γραμμή οι κ.κ. Σκανδαλίδης και Παπαϊωάννου, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι η Βάσω ετοιμάζει κίνηση για να στηρίξει σε όλα τα όργανα το αίτημα της μοναδικής υποψηφιότητας.

Η κ. Παπανδρέου παραμένει πολύ υπολογίσιμο μέγεθος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και οι παρεμβάσεις τις τον τελευταίο χρόνο ήταν εξόχως αποτελεσματικές. Τόσο τον Ιούνιο του 2011, όταν 30 βουλευτές ακολούθησαν το αίτημα της να συγκλιθεί η ΚΟ, όσο και το Νοέμβριο, όταν έβγαλε μπροστά τη γραμμή, να αποχωρήσει ο Γιώργος από την Πρωθυπουργία και να γίνει κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

Οι βουλευτές εμπιστεύονται το πολιτικό της ένστικτο. Αν πετύχει πάντως και τώρα, ο Βενιζέλος θα της χρωστάει πολλά...



Θέμης Δαγκλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: