Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ο Γιώργος θέλει να μείνει πρόεδρος και οι βενιζελικοί μαζεύουν υπογραφές για να φύγει από «μίνι» Συνέδριο









Ο Γιώργος θέλει να μείνει πρόεδρος και οι βενιζελικοί μαζεύουν υπογραφές για να φύγει από «μίνι» Συνέδριο
Λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το παρασκήνιο οργιάζει καθώς τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο και οι επίδοξοι διάδοχοί του, αναζητούν συμμαχίες και εξετάζουν σενάρια κινήσεων τακτικής.

Το σκηνικό έχει «θολώσει» μετά την επιμονή που δείχνει ο Γ. Παπανδρέου να παραμείνει στην προεδρία του κόμματος τουλάχιστον ως το καλοκαίρι. Για τον λόγο αυτό, όπως αποκάλυψε χθες το Newpost.gr, βρίσκεται κοντά στην απόφαση να παραιτηθεί από πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, διατηρώντας όμως την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Οι «προεδρικοί» προσπαθούν να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους στο Εθνικό Συμβούλιο, επιζητώντας τη στήριξη της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γ. Παναγιωτακόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διερεύνησαν (χωρίς επιτυχία όμως) και το ενδεχόμενο συμμαχίας με την «ομάδα των τεσσάρων». Ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίζεται ιδιαιτέρως επιφυλακτικός για τις πραγματικές προθέσεις του Γ. Παπανδρέου.

Τις τελευταίες ώρες, έχει ανασυρθεί και το χαρτί της... επιστροφής του Γ. Παπανδρέου στην προεδρία. Δηλαδή λέγεται ότι στην περίπτωση κατά την οποία οι προτάσεις του δεν γίνουν αποδεκτές, το σκηνικό αλλάζει και δεν αποκλείεται ο Γιώργος να διεκδικήσει και πάλι την αρχηγεία από τη βάση!

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βενιζελικοί συγκεντρώνουν υπογραφές προκειμένου να ζητήσουν την εκλογή νέου προέδρου, πριν τις εθνικές εκλογές, από ένα σώμα μικρότερο του Συνεδρίου και μεγαλύτερο του Εθνικού Συμβουλίου, επικαλούμενοι την κρισιμότητα των καταστάσεων, για να αποφύγουν τον σκόπελο του καταστατικού. Οι υπογραφές έχουν αρχίσει να συλλέγονται από βουλευτές, τη στιγμή κατά την οποία ο Βενιζέλος συναντάται με κορυφαία στελέχη του κόμματος. Χθες το βράδυ πχ, συναντήθηκε στη Βουλή με τον Απόστολο Κακλαμάνη.

Η κίνηση αυτή, είναι σαφές ότι εκτός των Παπανδρεϊκών θα προκαλέσει την αντίδραση και των άλλων υποψηφίων για την προεδρία, οδηγώντας την αντιπαράθεση στα ύψη.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί εκτιμούν πως το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς ένα νέο Πεντελικό, όταν η ενότητά του δοκιμάστηκε και όπως αποδείχθηκε τραυματίστηκε...

Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: