Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Επιμονή Χρυσοχοϊδη, δεύτερες σκέψεις Βενιζέλου, κίνηση - έκπληξη από Γιώργο;

Εντείνονται οι ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ


http://img.protothema.gr/B5620512CBEB8951013DA3B05285B83C.jpg

Εντείνονται οι ζυμώσεις των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ ενόψει της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου κόμματος το σαββατοκύριακο, της οποίας θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την Παρασκευή.

Στο πλαίσιο αυτό – και εν αναμονή της επιστροφής, από το Λονδίνο, του Γιώργου Παπανδρέου, με τη σχετική φημολογία να παραπέμπει και σε κίνηση έκπληξη από την πλευρά του, ολοκληρώθηκαν χτες οι επαφές του Ευάγγελου Βενιζέλου με όλα τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Οικονομικών τάσσεται υπέρ μίας καθαρής λύσης, άμεσα, και έχει ως κύριο σκοπό την αποφυγή της εσωκομματικής σύγκρουσης.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και η Βάσω Παπανδρέου.

Όμως, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του, προοπτική που εξετάζουν σοβαρά ο Χάρης Καστανίδης και η Λούκα Κατσέλη. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αν υπάρξουν πολλές υποψηφιότητες είναι πολύ πιθανό να αποσύρει το ενδιαφέρον του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νωρίτερα σήμερα, την εκλογή του νέου αρχηγού πριν από τις εκλογές, αλλά μετά τη δανειακή σύμβαση είχε ζητήσει με επιστολή της στον Γιώργο Παπανδρέου η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός Παιδείας θέτει θέμα ασυμβιβάστου υποψηφίου- υπουργού και ζητά να διευκολυνθεί ο Λουκάς Παπαδήμος για την ανασύνθεση της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, ζητά από όλους να σταματήσουν την εκλογολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: