Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

«Μπήκατε στο ευρώ με λάθος στοιχεία αλλά θα παραμείνετε...

Ο Όλι Ρεν για την Ελλάδα:


http://img.protothema.gr/C0407139E87F032211F55AB0DB974886.jpg

«Η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ με λανθασμένα στοιχεία, αλλά πλέον είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης».

Αποκαλυπτικός ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν σε συνέντευξη του στο BBC, επανέρχεται, καθώς ερωτήθηκε σχετικά, στο θέμα των στατιστικών στοιχείων βάσει των οποίων η χώρα μας έγινε δεκτή στο ευρώ, λέγοντας πως το 2001 η Ελλάδα εισήχθη στο ευρώ «εν μέρει βάση λανθασμένων στατιστικών πληροφοριών», αλλά ξεκαθάρισε πως αυτό ανήκει στο παρελθόν.

«Η Ελλάδα δεν αποκάλυψε την αληθινή οικονομική και δημοσιονομική της κατάσταση. Αλλά πλέον η Ελλάδα είναι μέλος του ευρώ και θα παραμείνει μέλος του ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο BBC και στη δημοσιογράφο Sarah Montague. (Ακούστε εδώ το χαρακτηριστικό απόσπασμα: http://news.bbc.co.uk/today/hi/today/newsid_9675000/9675407.stm)

Στην ίδια συνέντευξη ο κύριος Ρεν αναφέρθηκε και στην πορεία των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους λέγοντας πως αυτές βρίσκονται στο τελικό στάδιο και προέβλεψε πως μέσα στις ερχόμενες ημέρες ή το αργότερο εβδομάδες θα υπάρξει τελική συμφωνία για το PSI.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσον το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις είναι το ύψος του «κουρέματος» (άνω του 50%) δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, περιοριζόμενος να σχολιάσει πως το τελικό deal «σε κάθε περίπτωση θα κινείται στο πλαίσιο της συμφωνίας του Οκτωβρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: