Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Παπανδρέου-Ψυχάρης: Όλα τα άπλυτα στη φόρα!









Παπανδρέου-Ψυχάρης: Όλα τα άπλυτα στη φόρα!
Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου και τον επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη με αφορμή αιχμές που άφησε ο πρώτος για «πόλεμο» εναντίον του εξαιτίας ενός δανείου που δεν έλαβε ο δημοσιογραφικός οργανισμός από την Εθνική Τράπεζα.

O κ. Παπανδρέου στην τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τα «συμφέροντα» που τον πολέμησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος είχε ζητήσει δάνειο 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα για να αντιμετωπίσει λειτουργικές ανάγκες του ΔΟΛ. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ του τηλεφώνησε και τον ρώτησε τη γνώμη του για το δάνειο.

Η απάντηση που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ότι εάν πληροί «τις προϋποθεσεις, να το πάρει». Τελικά, η Εθνική δεν έδωσε το δάνειο και από τότε άρχισε ένας πόλεμος με δημοσιεύματα εναντίον του κ. Παπανδρέου, όπως τόνισε ο ίδιος στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Η απάντηση του Σταύρου Ψυχάρη ήρθε λίγο αργότερα:

«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου। Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: