Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ


Κανονικά εκτελούν συνταγές τα φαρμακεία σε όλη την Πελοπόννησο, που άνοιξαν σήμερα μετά την 48ωρη απεργία, ύστερα από τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν για αποπληρωμή μέρους των οφειλομένων. Η πρόεδρος του...
φαρμακευτικού συλλόγου Αρκαδίας Βασιλική Φράγκου δήλωσε ότι ''υπήρχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις εκπροσώπων του κλάδου μας με υπουργούς της κυβέρνησης, αλλά μας ενδιαφέρει τι λέει το υπουργείο Οικονομικών και είμαστε επιφυλακτικοί στις εξαγγελίες της κυβέρνησης''.

Υπογράμμισε ότι ''αναστείλαμε την κινητοποίηση και από σήμερα το πρωί εκτελούμε συνταγές, βλέποντας το κοινωνικό αδιέξοδο και συμμεριζόμενοι την αγωνία των πολιτών, που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα φάρμακά τους, καθώς ούτε στο φαρμακείο του παναρκαδικού νοσοκομείου δεν μπορούν να πάνε αφού στο νοσοκομείο δεν υπηρετεί φαρμακοποιός''.

Η κα Φράγκου ανέφερε ότι προχώρησαν σε αναστολή της κινητοποίησης, αφού έλαβαν την διαβεβαίωση ότι θα πληρωθούν αύριο από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για τον μήνα Οκτώβριο, στις 23 Ιανουαρίου από τον ΟΓΑ και μέσα στο Ιανουάριο από τον ΟΠΑΔ για τις οφειλές του Μαΐου του 2011.

Η πρόεδρος των φαρμακοποιών σημείωσε επίσης πως σε ότι αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία ΤΣΑΥ, Συμβολαιογράφων, ΤΣΜΕΔΕ και ΤΑΥΤΕΚΩ συνεχίζεται η αναστολή της πίστωσης και οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν το σύνολο του φαρμακευτικού κόστους, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αφού το σύστημα πέραν του ότι είναι αργό και δεν διευκολύνει, πολύ συχνά είναι εκτός λειτουργίας, όπως για παράδειγμα σήμερα।
http://fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: