Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Άκαρπη η συνάντηση Βορίδη με τους ιδιοκτήτες φορτηγών, ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων

Την Πέμπτη αποφασίζει το Υπουργικό

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Η απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης θα συζητηθεί την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει στος 15:30 το μεσημέρι στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Την Τετάρτη, ο αρμόδιος ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκης Βορίδης είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους του κλάδου, μετά την οποία παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τους ιδιοκτήτες για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

«Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει συμφωνία. Είναι προφανές ότι υπάρχει η προσπάθεια -η οποία συνεχίζεται- να δώσουμε λύσεις και απαντήσεις. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει μία συζήτηση, η οποία διεξάγεται σε ένα επίπεδο σοβαρότητος και ευθύνης» είπε ο κ. Βορίδης.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο νέου γύρου κινητοποιήσεων από τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ, οι οποίοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο καταργεί τη μεταβατική περίοδο προσαρμογής και προβλέπει την άμεση απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι το υπουργείο, πέραν από τις δεσμεύσεις που αφορούν στο θέμα της μεταβατικής περιόδου και σε αυτό του διοικητικού κόστους στην έκδοση της άδειας, «είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε μία σειρά από ρυθμίσεις οι οποίες θα αναθεωρούν τον νόμο 3887/2010, κυρίως στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού των μεταφορέων που μπορούν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, περιορίζοντας το εύρος σε Έλληνες και κοινοτικούς».

Επίσης, το υπουργείο είναι διατεθειμένο να διευκολύνει τις μεταβιβάσεις, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εμπορική δραστηριοποίηση, επιτρέποντας συνολικά την δραστηριοποίηση και άλλων νομικών προσώπων, πλην ΑΕ και ΕΠΕ. Ταυτόχρονα θετικά εξετάζεται η διευθέτηση μιας σειράς από λειτουργικά ζητήματα.

Ο υπουργός Μεταφορών είχε στη συνέχεια συνάντηση με εκπροσώπους της ΝΔ, με τους οποίους συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα. Το πρωί στο υπουργείο Υποδομών βρέθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος εκτίμησε ότι θα υπάρξει τελικά συναίνεση όλων των κομμάτων επί των νομοσχεδίων για φορτηγά και ταξί.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: