Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Αποκάλυψη. Ο Γιάννης Kαπελέρης πήγαινε μάρτυρας υπεράσπισης σε κατηγορούμενους εφοριακούς για λάδωμα...


Ως μάρτυρας υπέρ κατηγορούμενων εφοριακών, που με τις πράξεις τους φέρεται να ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ, είχε καταθέσει, ο Γιάννης Καπελέρης!
Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, τον Απρίλιο του 2010, είχε...

εξεταστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, για την υπόθεση φοροδιαφυγής της εταιρείας «STET Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ» (σημερινή Wind).
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, καθόταν ο πρώην προϊστάμενος του Εθνικού Ελεγκτικού Κέντρου (ΕΘΕΚ), Σταύρος Γ. Παπαδαυίδ, καθώς και έξι ακόμα ελεγκτές – εφοριακοί.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι κατηγορούμενοι «ελάττωσαν εν γνώσει τους κατά τον προσδιορισμό των φόρων την περιουσία του Δημοσίου και για ωφέλεια της εταιρείας και κατ’ επέκταση των μετόχων αυτής» (αφορούσε τον έλεγχο των....... εισοδημάτων της εταιρείας για την περίοδο 1998-1999).
Στη συνεδρίαση της 20ης Απριλίου 2010, εξεταζόμενος ο Γιάννης Καπελέρης – που τότε ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ – υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι λειτούργησαν μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθούσε σε παρόμοιες περιπτώσεις το υπουργείο Οικονομικών.
Η κατάθεσή του, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έγκυρων νομικών κύκλων, έπαιξε σημαντικό ρόλο, ώστε το Δικαστήριο να οδηγηθεί τελικά στην απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων…
Ωστόσο, το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’ αρίθμ. 1285/2011 απόφασή του – μετά και από σχετική πρόταση του αντεισαγγελέα Α.Π Αθανάσιου Κονταξή – αναίρεσε την αθωωτική απόφαση και έτσι οι κατηγορούμενοι ελεγκτές – εφοριακοί θα ξανακαθήσουν στο εδώλιο.


Directnews

kafeneio-gr.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: