Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Πανστρατιά κήρυξε ο Σαμαράς

"Μετά τις εκλογές ξεκινά η μάχη της ανάπτυξης"


Πανστρατιά για να γίνει η ΝΔ πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην ελληνική κοινωνία κήρυξε σήμερα από την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματός του ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Επανέλαβε την πάγια θέση του πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα και απηύθυνε πρόσκληση σε όλους επισημαίνοντας ότι :" Το κόμμα μας είναι η μόνη σοβαρή και σταθερή πολιτική δύναμη στη χώρα, οι εκλογές που θα γίνουν θα είναι οι πιο καθοριστικές μετά από αυτές του 74».

Για τους βουλευτές που διαγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα χαρεί να ξαναγυρίσουν στο κόμμα, εφ' όσον έμπρακτα αποδείξουν ότι συστρατεύονται με τη ΝΔ.

Πέραν αυτού όμως άνοιξε τις πόρτες σε όλους όσοι έχουν απομακρυνθεί από την παράταξη κάνοντας λόγο για πανστρατιά εν όψει των εκλογών. Στην μάχη μετά τις εκλογές θα πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι "και όχι σκορποχώρι" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:" Κανένας δεν περισσεύει , πρέπει να κλείσουμε κάθε ρωγμή, η μεγάλη μάχη της ανάπτυξης ξεκινά αμέσως μετά τις εκλογές. Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται και η Ελλάδα πονάει. Πρέπει να μείνουμε όρθιοι, τώρα αρχίζει η μεγάλη μάχη, η πιο δύσκολη μάχη για την ανάκαμψη".

Για την συμφωνία που επετεύχθη εκτίμησε ότι η Ελλάδα κέρδισε χρόνο και περιθώριο για να βγει από την κρίση και υποστήριξε ότι έχει τρεις μεγάλες διαφορές και μια ομοιότητα με το πρώτο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, τώρα υπάρχει το κούρεμα του ελληνικού χρέους, μειώνεται το επιτόκιο δανεισμού ενώ η αποπληρωμή του χρέους μετατίθεται σε βάθος χρόνου. " Από την άλλη η ομοιότητα είναι η διατήρηση της ίδιας συνταγής, λείπει ο 3ος πυλώνας, αυτός της ανάπτυξης". Επεσήμανε πάντως ότι πλέον υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μέτρα ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την ανάγκη να εκδοθούν ευρωομόλογα, ενώ ανέφερε πως ήδη στην Ευρώπη πληθαίνουν οι φωνές όσων υποστηρίζουν πως το αντίδοτο στην κρίση είναι τα μέτρα ανάπτυξης.

Βασικός πυλώνας που θα μπορεί να στηρίξει την ελληνική οικονομία είναι για τον Αντώνη Σαμαρά και η αξιοποίηση της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, κάτι που όπως είπε συζήτησε και κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο। Επισημαίνοντας την ανάγκη να αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα στη χώρα ο κ. Σαμαράς έθεσε ως άμεσους στόχους του την ανάσχεση της ύφεσης και την κοινωνική συνοχή.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: