Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Λεφτά στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν: Έξωση στο ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου!









Λεφτά στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν: Έξωση στο ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου!
Το ΠΑΣΟΚ, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Δεν μπορεί να είναι συνεπές στις πληρωμές των υπαλλήλων, ενώ κάποιες οργανώσεις βάζουν λουκέτο στα γραφεία, αδυνατώντας να πληρώσουν τα ενοίκια.

Όμως δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι η οικονομική δυσπραγία θα έφτανε μέχρις του σημείου να γίνει εξώδικο που απειλεί με έξωση το ΙΣΤΑΜΕ - ινστιτούτο που φέρει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου και στο ΔΣ του οποίου μετείχε ως πρόσφατα ο αδελφός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου.

Ενδεχομένως η παραίτηση του Νίκου να σχετιζόταν και με την οικονομική κατάσταση του ΙΣΤΑΜΕ - λένε τώρα.

Όπως και να έχουν τα πράγματα:

Το ΙΣΤΑΜΕ χρωστάει κάπου 5 νοίκια για τα γραφεία επί της οδού Ακαδημίας 4 και άλλους τόσους μήνες τους μισθούς των υπαλλήλων. Και ναι μεν οι υπάλληλοι υποφέρουν αλλά υπομένουν, αλλά ο ιδιοκτήτης ζητάει τα λεφτά του κινώντας τη δικαστική διαδικασία και στέλνοντας εξώδικο στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Στον Πρόεδρο Γ. Παπανδρέου, στον γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη και στον γενικό διευθυντή Ροβέρτο Σπυρόπουλο που κρατάει και το ταμείο, που είναι μείον. Ο Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ηλίας Μόσιαλος, λύση δεν μπορεί να βρει - και που να βρει εδώ που τα λέμε.
Το χειρότερο είναι ότι αν δεν ψηφιστεί η τροπολογία που θα δίνει δικαίωμα στα κόμματα να εισπράττουν ποσοστό από την κρατική επιχορήγηση, λεφτά δεν πρόκειται να υπάρξουν και στο άμεσο μέλλον. Ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης ωστόσο, παρά τις πιέσεις που δέχεται, δεν εμφανίζεται πολύ πρόθυμος να προωθήσει την τροπολογία η οποία έχει «παραπέσει» μεταξύ αυτού και του Ευ. Βενιζέλου.

Θ।Δαγκ.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: