Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση περί εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009

Ψηφοφορία τα μεσάνυχτα


(Φωτογραφία: ICON )


Αθήνα
Με τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία που διαμόρφωσαν το έλλειμμα του 2009.

Η Βουλή θα αποφασίσει με ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί το αργότερο μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Για να εγκριθεί η πρόταση και να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή απαιτείται απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία, όμως, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 120 θετικών ψήφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι σε αυτήν την κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία δεν θα πρέπει να ανέβουν οι τόνοι για ένα τέτοιο θέμα. Την ίδια άποψη συμμερίστηκαν και άλλοι υπουργοί.

Την αντίθεσή του για τη συζήτηση της πρότασης αυτής είχε εκφράσει ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κ.Τασούλας. Είχε κάνει λόγο για προσχηματική πρόταση, τονίζοντας ότι το θέμα αυτό πρέπει να το συζητήσει η επόμενη Βουλή.

Ο κ. Τασούλας είχε αναφέρει, επίσης, ότι την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής έχουν υπογράψει πολλοί βουλευτές που σήμερα δεν ανήκουν στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε επισημάνει το ζήτημα της εικόνας που δημιουργείται διεθνώς για τη χώρα, με μια τέτοια πρωτοβουλία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: