Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο Χρυσοχοΐδης στηρίζει Βενιζέλο με... γέφυρα Λοβέρδου









Ο Χρυσοχοΐδης στηρίζει Βενιζέλο με... γέφυρα Λοβέρδου
Η χαλαρή υποστήριξη δεν είναι ο τρόπος του Αντρέα Λοβέρδου. Και από τότε, που αποφάσισε να αποσυρθεί ο ίδιος από την κούρσα της διαδοχής και να στηρίξει το Βενιζέλο, έχει βάλει στόχο να φέρει κοντά στο νέο υποψήφιο αρχηγό τους δικούς του πολιτικούς φίλους.
Λέγεται ότι ενδεχομένως και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να αποσυρθεί από την κούρσα της διαδοχής, υπέρ Βενιζέλου.

Αν όντως έτσι γίνουν τα πράγματα, αυτός που μεσολάβησε θα είναι ο Λοβέρδος. Ο υπουργός υγείας είναι λένε, πολύ κοντά σε αυτό το στόχο. Όταν κρίνει πως η ώρα είναι κατάλληλη θα απευθύνει επίσημη και δημόσια πρόσκληση στο Χρυσοχοίδη, να συμπορευτεί μαζί του και με το Βενιζέλο.

Τότε και μόνο τότε ο υπουργός Ανάπτυξης θα ανοίξει τα χαρτιά του.

Με το Χρυσοχοΐδη ο Λοβέρδος συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια. Με τον Ραγκούση πολύ λιγότερα, οι δύο τους όμως ήρθαν πολύ κοντά επί πράσινης τρόικας, η οποία πλέον έχει διαλυθεί. Ο Λοβέρδος που εκτιμά τον Ραγκούση, προσπάθησε να φτιάξει τη σχέση του με το Βενιζέλο. Το μόνο που κατάφερε ήταν μια χειραψία, μετά την οποία ο Ραγκούσης έγραψε ένα άρθρο, με το οποίο διαχώρησε πλήρως τη θέση του από τον υπουργό Οικονομικών.

Οι μεσολαβητικές προσπάθειες του Λοβέρδου δεν έχουν πάντα επιτυχία.

Παρεμπιπτόντως και η κ. Διαμαντοπούλου θα στηρίξει Βενιζέλο. Χαλαρά και χωρίς δέσμευση, όπως έκανε και στις τελευταίες εκλογές με τον Παπανδρέου. Η διαπραγμάτευση δεν είναι το ισχυρό χαρτί της Άννας, που κινδυνεύει ακόμα και να μην εκλεγεί...



Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: