Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Η συμφωνία του Eurogroup εξασφαλίζει ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, τονίζει ο Γ.Παπανδρέου

Μήνυμα προς επενδυτές και αναλυτές


(Φωτογραφία: AΠΕ )


Αθήνα
Μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ούτε θα βγει από το ευρώ, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup στέλνει μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο BBC o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου. Ο ίδιος τονίζει ότι οι πιέσεις που ασκούνται και οι θεωρίες που αναπτύσσονται γύρω από το μέλλον της χώρας συμβάλλουν στην ύφεση, καθώς δημιουργείται ανασφάλεια που δεν βοηθά στις επενδύσεις.

Μιλώντας σε εκπομπή του BBC, ο Γ.Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της σκληρή δουλειά, ενώ ζήτησε περισσότερο σεβασμό για τις μεγάλες θυσίες που έχει κάνει η χώρα.

Εξήγησε ότι οι οικονομικοί αναλυτές και οι άνθρωποι της αγοράς ασκούν μεγάλες πιέσεις και οι προβληματισμοί που αναπτύσσονται για την πορεία της Ελλάδας συμβάλλουν στην ύφεση.

Δημιουργείται φόβος, που δεν επιτρέπει επενδύσεις, ενώ παράλληλα έχει αρνητική επίπτωση στην κατανάλωση, ακόμη και στις τραπεζικές καταθέσεις, καθώς ο κόσμος αποσύρει τα χρήματά του, σημειώνει ο κ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς μας». Παράλληλα, επισήμανε: «Είμαστε μια οικογένεια. Δεν έχουμε καταλάβει πόσο πολύ στενά συνδεδεμένοι είμαστε μεταξύ μας. Πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τις προκαταλήψεις».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: