Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σήμερα στο Σύνταγμα...



Νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, εν όψει της ψήφισης στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

«Η... κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου, οι νέες περικοπές στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, η κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας, η κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών, όπως ο ΟΕΚ, η Εργατική Εστία, οι νέες απολύσεις από το Δημόσιο αποτελούν τα νέα βάρβαρα μέτρα τα οποία βιάζεται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση προκειμένου να γίνει αρεστή στην τρόικα και στους δανειστές» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στις 5 το απόγευμα στην Ομόνοια και στις 6:30 στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία (εκτός από το ΙΚΑ), τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, αλλά και στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τους δύο οργανισμούς και να μειώσει κατά 30% το προσωπικό του νέου φορέα των επικουρικών Ταμείων.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία καλεί τους εργαζομένους σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΟΕΚ, Πατησίων και Σολωμού, στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων σε ΟΕΕ και ΟΕΚ, και υποστηρίζει ότι η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας και οι ανατροπές στον τομέα της Επικουρικής Ασφάλισης αποτελούν το πρώτο βήμα για καταργήσεις και συγχωνεύσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και των βασικών κοινωνικών αγαθών...
ΒΗΜΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: