Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ο Βενιζέλος άρχισε να μοιράζει προεκλογικά … αντίδωρα...



Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες ο Ευ. Βενιζέλος, αφού διέλυσε τις ζωές εκατομμυρίων μισθωτών , τώρα τους δίνει δωράκια ή μάλλον αντίδωρα.
Θα περάσει ρύθμιση, λοιπόν, ώστε για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν στεγαστικό δάνειο να παρακρατείται το ...
μισό απ’ ότι στο παρελθόν. Δηλαδή αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού θα είναι 3/10 του μισθού. «Και αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Θα κάνει μάλιστα και παρέμβαση στις τράπεζες να υιοθετήσουν αντίστοιχα μέτρα για τον ιδιωτικό τομέα.

Στη συνέχεια, συνέχισε την προεκλογική του εκστρατεία εξαγγέλλοντας προστασία των μικρο-ομολογιούχων. Όπως είπε, απαντώντας στις σχετικές επικρίσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες που έχουν αποταμιεύσει μέσω τίτλων του ελληνικού Δημοσίου, θα βρεθεί τρόπος να καλυφθούν απολύτως». Και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να πούμε τον τρόπο αυτό τώρα, δεν πρέπει να διαχωρίσουμε τους ομολογιούχους και τα ομόλογα, για λόγους που αφορούν τη διεθνή οικονομική ευθύνη του κράτους και τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί με τον επίσημο και τον ιδιωτικό τομέα».

«Νύχτα και μέρα ψάχνουμε να βρούμε λύσεις, πρακτικές λύσεις, ώστε να καλυφθούν απολύτως οι Έλληνες αποταμιευτές και να μη δημιουργηθούν δυσεπίλυτα νομικά και οικονομικά προβλήματα για την Ελληνική Δημοκρατία».

Κουράστηκε ο κ. Βενιζέλος να ψάχνει λύσεις. Αντί να εξαιρεθούν από την αρχή από το κούρεμα οι περισσότεροι από 9.000 Έλληνες που έχουν αποταμιεύσεις έως 100.000 ευρώ, τώρα θα περιμένουν πότε ο Βενιζέλος θα βρει λύση να τους προστατέψει.

Προφανής η προσπάθεια του κ. Αντιπροέδρου να εμφανίσει πιο φιλολαϊκό προφίλ. Εκλογές έρχονται, και κομματικές και εθνικές.

Όμως, θα χρειαστεί ο κ. Βενιζέλος πολλά… πιστοποιητικά φιλολαϊκής πολιτικής για να τολμήσει απλά να βγει στην κοινωνία και να διεκδικήσει την ψήφο του κόσμου.

Δύο χρόνια τώρα μας έλιωσε και νομίζει ότι με μια ψευτορύθμιση για τα δάνεια θα την βγάλει καθαρή;
http://www.antinews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: