Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Φωνάζει τα στελέχη, μαζεύει υπογραφές ο Βενιζέλος

Στην κούρσα της διαδοχής επισήμως από σήμερα...



Το ιδεολογικό στίγμα και τις πολιτικές προτάσεις του νέου ΠΑΣΟΚ θα συζητήσει με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών, που θα παραιτηθεί μόλις ολοκληρωθεί το ντηλ που πέτυχε η Ελλάδα στο πρόσφατο Γιουρογκρούπ, σχεδιάζει σειρά ραντεβού με ιστορικά στελέχη, βασικούς υπουργούς και νέους βουλευτές. Αν το υπουργικό συμβούλιο το επιτρέψει μπορεί να αρχίσουν και από σήμερα.

Διαβάστε εδώ ρεπορτάζ για τις τελευταίες επαφές Βενιζέλου με Χρυσοχοϊδη και εδώ για την πρόσφατη ιδεολογική πλατφόρμα που παρουσίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ταυτόχρονα, οι επιτελείς του ξεκινούν την επιχείρηση συλλογής υπογραφών, στο πλαίσιο του εθνικού συμβουλίου. Στόχος είναι να υπογράψουν 200 στελέχη. Υπενθυμίζεται πως το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ αποτελείται από περίπου 300 μέλη και ότι απαιτούνται τουλάχιστον 100 υπογραφές για να είναι ένα στέλεχος υποψήφιος πρόεδρος.

Οι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου απέφυγαν χθες να απαντήσουν στην Ιπποκράτους, παράγοντες της οποίας έκαναν διαρροές πως για το οικονομικό πρόβλημα του κόμματος φταίνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Τάσος Γιαννίτσης. Σε σύσκεψη που έγινε υπό τον Γιώργο Παπανδρέου διαπιστώθηκε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λεφτά ούτε για τη συνδιάσκεψη, ούτε για να στήσει κάλπες (διαβάστε εδώ σχετικά)

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η συνδιάσκεψη να πάει πίσω κάποιες ημέρες, αλλά η αλλαγή ηγεσίας παραμένει στις 18 Μαρτίου. Χωρίς βέβαια να ανακοινωθεί επισήμως κάποια απόφαση. Μόνο σκέψεις στο παρασκήνιο προκειμένου να ασκηθούν οι... απαραίτητες πιέσεις.

Πίσω από αυτές τις κινήσεις οι άνθρωποι του υπουργού Οικονομικών είδαν προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος। Το ερώτημα που έθεταν είναι "υπέρ ποίου". "Προφανώς θα θέλει χρόνο ο Χρήστος να ετοιμαστεί" απαντούσαν οι ίδιοι, εννοώντας τον Χρήστο Παπουτσή. Είναι αλήθεια πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη το σκέφτεται σοβαρά να κατέβει στην κούρσα της διαδοχής. Τις τελευταίες ημέρες συνομιλεί καθημερινά με στελέχη για να ζητήσει τη στήριξής του ενώ βουλευτές που τον υποστηρίζουν κάνουν ήδη "εκστρατεία" υπέρ της υποψηφιότητάς του στους νομούς που εκλέγονται.
.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: