Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Η ανακοίνωση του PSI επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο

Εν όψει της δημόσιας προσφοράς


O πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλή
O πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλή (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Υπό την προεδρία του Λουκά Παπαδήμου συνεδριάζει στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής το Υπουργικό Συμβούλιο με κύριο αντικείμενο την έκδοση απόφασης για την διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή τη δημόσια προσφορά για το PSI.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους υπουργούς να προωθήσουν άμεσα όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες, ώστε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος να μεταβεί στην έκτακτη σύνοδο του Eurogroup, την 1η Μαρτίου, με «ντοκουμέντα».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους συμμετέχοντες απαντήσεις για τα θέματα που αναμένει η τρόικα και αφορούν:
  • Την αναδιάρθρωση του προϋπολογισμού για τις δημόσιες δαπάνες.
  • Την αναθεώρηση της φορολογικής πολιτικής ειδικά για την επιχειρηματικότητα - κάτι που έχει αρχίσει ήδη να σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο.
  • Την αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης.
  • Τη συγκρότηση Επιτροπής για τις Δημόσιες Δαπάνες και Προμήθειες Υγείας, καθώς και για την παρακολούθηση της συνταγογράφησης φαρμάκων ανά τακτά διαστήματα.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για το PSI υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη.

Το νομοσχέδιο, επί του οποίου δεν ζητήθηκε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Καταψήφισαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ - και για τους ανεξάρτητους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Νίκος Τσούκαλης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: