Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Τιτάνια η προσπάθεια για το PSI και το νέο δάνειο, είπε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό

«Υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες»

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Τιτάνια χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, την προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα, προκειμένου να υλοποιηθούν οι ενέργειες που έχουν τεθεί ως προϋπόθεση για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Συμπλήρωσε ότι το νομοθετικό έργο εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Ωστόσο, επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες που αφορούν έκδοση εγκυκλίων ή υπουργικών αποφάσεων, οι οποίες θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι την επόμενη Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο στην ωριαία συνεδρίασή του έδωσε το πράσινο φως για τη δημόσια πρόσκληση, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, το γνωστό PSI.

Οι εκκρεμότητες που ανέφερε ο πρωθυπουργός αφορούν ζητήματα των υπουργείων Εργασίας και Υγείας και πρέπει να είναι έτοιμα, ώστε στην επομένη στην Σύνοδο Κορυφής ο ίδιος και στο Εurogroup ο αντιπρόεδρος και υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος να τα παρουσιάσουν στους Ευρωπαίους εταίρους. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τα μέλη της κυβέρνησης για την τροπολογία περί της ΕΛΣΤΑΤ, και πιο συγκεκριμένα για το μνημόνιο με τους νέους κανόνες λειτουργίας που αφορά όλες τις χώρες της ΕΕ.

Σύντομη συζήτηση έγινε και για άλλη τροπολογία που αφορά στην νομοθέτηση των όσων συμφωνήθηκαν στο Μνημόνιο για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη στα μέλη της κυβέρνησης ότι σε επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πρόκειται να εισηγηθεί την διευθέτηση που έγινε με την γερμανική εταιρεία Siemens.

Το νομοσχέδιο για το PSI υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη.

Το νομοσχέδιο, επί του οποίου δεν ζητήθηκε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Καταψήφισαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ - και για τους ανεξάρτητους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Νίκος Τσούκαλης

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: