Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

«Ναι» από τον Δ.Ρέππα στην πρόταση-νόμου 75 βουλευτών για αλλαγή του «πόθεν έσχες»

Κοινό πλαίσιο από όλα τα κόμματα

Η νέα διαμορφωμένη πρόταση θα κατατεθεί με τη μορφή νομοσχεδίου
Η νέα διαμορφωμένη πρόταση θα κατατεθεί με τη μορφή νομοσχεδίου (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Στην υιοθέτηση της πρότασης νόμου του Απόστολου Κακλαμάνη και άλλων 74 βουλευτών για τροποποίηση του νόμου περί «πόθεν έσχες» προχώρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι θετική σε κάθε πρωτοβουλία που οδηγεί στη διαφάνεια του δημόσιου βίου.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συμφώνησαν να διαμορφώσουν από κοινού προτάσεις, σε ό,τι αφορά τον αναδρομικό έλεγχο των «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών προσώπων που ανέλαβαν αξίωμα από το 1974 μέχρι σήμερα, την ανάρτηση των δηλώσεων περιουσιακής τους κατάστασης στο διαδίκτυο και την πρόβλεψη να κατάσχεται υπέρ του δημοσίου οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο έχει παραλειφθεί στη δήλωση, εφόσον εντός τριών μηνών δεν αποδειχθεί ότι νομίμως έχει αποκτηθεί.

Η νέα διαμορφωμένη πρόταση, που θα έχει ενσωματωμένες και τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, θα κατατεθεί με τη μορφή νομοσχεδίου και θα συζητηθεί με τον χαρακτήρα του επείγοντος.

Όλα τα κόμματα, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις τους, τάχθηκαν υπέρ της αρχής της πρότασης, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», διευκρινίζοντας πάντως ότι θα στηρίξει και θα υπερψηφίσει ορισμένες διατάξεις που ενισχύουν τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: