Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Με αιχμές για τον προκάτοχό του επέστρεψε στο υπουργείο ο Μ.Χρυσοχοΐδης

«Έχει πληγεί το αγαθό της ασφάλειας»


Στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Χρυσοχοΐδη
Στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Χρυσοχοΐδη (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Με αιχμές κατά του προκατόχου του Χρήστου Παπουτσή για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο της Αθήνας, αλλά και γενικότερα με την έξαρση της εγκληματικότητας, έγινε η τελετή παράδοση- παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο νέος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι μεγάλη τιμή και χαρά το γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμος τον κάλεσε και του ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο της ασφάλειας.

«Στη χώρα έχει πληγεί ένα αγαθό που το δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι λιγότερο προνομιούχοι. Είναι το αγαθό της ασφάλειας» εξήγησε.

Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη συναισθηματικά, καθώς ο υπουργός αναφέρθηκε στον υπασπιστή του Γιώργο Βασιλάκη, ο οποίος σκοτώθηκε από την έκρηξη στο υπουργείο τον Ιούνιο του 2010.

Μιλώντας για την ασφάλεια, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι άμεσα βγαίνουν στο δρόμο 750 αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ», ενώ θα βρεθούν άλλοι 1.000 άμεσα για να ενισχύσουν τη συγκεκριμένη ομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 3.000 στην Αττική.

Οι προτεραιότητες του κ. Χρυσοχοΐδη: η ενίσχυση της αστυνόμευσης, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η κατάσταση στο Κέντρο της Αθήνας.

Για το τελευταίο, όπως δήλωσε μετά στους δημοσιογράφους, θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη και στη συνέχεια με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, με στόχο να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Ο νέος υφυπουργός, Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος θα μοιραστεί τα καθήκοντα με τον Μανώλη Όθωνα, αναφέρθηκε στις αυξημένες υποχρεώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας, λόγω της κρίσης και δήλωσε ότι δεν υπάρχει άλλη προοπτική από την επιτυχία στον τομέα της ασφάλειας.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: