Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ο Σόιμπλε συζήτησε ανοιχτά με τον Βενιζέλο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Ο Σόιμπλε συζήτησε ανοιχτά με τον Βενιζέλο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!
«Συζήτησα "πολύ ανοικτά" με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, αν η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα να φύγει από το ευρώ», δήλωσε την Τετάρτη ο Β. Σόιμπλε, κατά τη διάρκειας ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο στη Φλωρεντία.


Όπως ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν ότι είναι 100% καλύτερα να μείνει η χώρα στο ευρώ.

Η Ελλάδα, σημείωσε, είναι μία μοναδική περίπτωση και τόνισε ότι «πρέπει να ξοδέψουμε περισσότερα για να διασώσουμε τη χώρα».

«Έχουμε δείξει μεγάλη αλληλεγγύη στην Ελλάδα» σημείωσε ο Σόιμπλε, απαντώντας σε επιθετικές ερωτήσεις από το κοινό σχετικά με την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους από τη Γερμανία. «Όλοι ξέρουν ότι τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι στην Ελλάδα και και δεν πρέπει κανείς να τα αναζητά έξω από τη χώρα».

Ο κ. Σόιμπλε εξοργίστηκε όταν οι φοιτητές φόρεσαν μάσκες χοίρων, μια αναφορά στα λεγόμενα PIGS (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία) που θεωρούνταν από τους επενδυτές ως οι πιο ευάλωτες στην αρχή της κρίσης στη ζώνη του ευρώ .

«Δεν μου αρέσει η λέξη 'PIGS', επειδή μπορεί να σχετιστεί με δυσάρεστα πράγματα. Ποιοι είναι οι 'PIGS'; Δεν μου αρέσει αυτό», είπε στους φοιτητές που σφύριζαν και αποδοκίμαζαν.

Πηγή: in।gr/naftemporiki.gr
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: