Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Στη μάχη των υπογραφών ρίχνονται Βενιζέλος και Παπουτσής

Η πορεία προς την εκλογή


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Στη μάχη για τη συλλογή υπογραφών, όπως ορίζει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, έχουν ριχτεί τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Χρήστος Παπουτσής, προκειμένου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος το Σαββατοκύριακο να ανακοινώσουν και επισήμως την υποψηφιότητά τους για την προεδρία.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο βουλευτής Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος είπε πως «είναι δεδομένο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα των συνεργασιών, εκτίμησε ότι οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία δεν θα κρατήσει περισσότερο από έναν χρόνο εάν δεν υπάρχει από πριν σαφές πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών με στόχο -σύμφωνα με πληροφορίες- να αγγίξουν το 50%+1 του αριθμού των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, δηλαδή να συγκεντρώσουν -όπως λένε- 191 υπογραφές.

Μεγάλο αριθμό υπογραφών σκοπεύει να συλλέξει κατά τη διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης και ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος φαίνεται ότι θα αντλήσει το μεγαλύτερο τμήμα αυτών από τα στελέχη της περιφέρειας.

Την Τετάρτη, ο Χρήστος Παπουτσής δήλωσε στον Βήμα 99,5 ότι «αντιμάχομαι τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σ' ένα σύγχρονο ΚΟΔΗΣΟ. Έναν άνευρο δηλαδή κι αφυδατωμένο μικρό και καθαρό σχηματισμό του μεσαίου χώρου, το οποίο θα είναι απαραίτητο συμπλήρωμα και δεκανίκι των κεντροδεξιών σεναρίων».

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά των στελεχών που από τώρα τάσσονται υπέρ της προοπτικής συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας: «Αντιμάχομαι ένα ΠΑΣΟΚ με βαρόνους και βαρονίες. Με αποφάσεις των αυτοαποκαλούμενων κορυφαίων με διευθετήσεις παρασκηνίων. Ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο συμβιβάζεται με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα και στην πραγματικότητα στερεί από τα στελέχη του, από τον ίδιο τον πολίτη, από τον ελληνικό λαό να πάρει τις τύχες και τις αποφάσεις στα χέρια του».

Πάντως, 12 στελέχη του ΠΑΣΟΚ με δήλωσή τους την Τετάρτη ανέφεραν ότι δεν θα πάρουν μέρος στη Συνδιάσκεψη και παράλληλα δεν θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: