Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Σκληρή απάντηση Παπουτσή με αιχμές για το έργο Χρυσοχοΐδη



Την δική του απάντηση δίνει ο Χρήστος Παπουτσής, στον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, περί αποδυνάμωσης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ κατά την θητεία του.
Ο Χρήστος Παπουτσής υποστήριξε πως κατά την διάρκεια της θητείας του, η δύναμη των ... σωμάτων ασφαλείας αυξήθηκε τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό, ενώ άφησε και ο ίδιος αιχμές για το έργο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά την διάρκεια της δικής του θητείας.

Απαντώντας στον κ. Χρυσοχοΐδη, ο κ. Παπουτσής επισημαίνει ότι στις 7/5/10 η δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ ανερχόταν σε 1916 άτομα, ενώ στις 7/3/12 ανέρχεται σε 1986 άτομα. Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρώην υπουργού, σήμερα από τα 1986 στελέχη της ομάδας, 100 είναι τραυματίες, 353 βρίσκονται είτε σε εκπαίδευση, είτε σε κανονική, είτε σε αναρρωτική άδεια, ενώ οι 190 υπηρετούν στο κέντρο διοικητικής υποστήριξης και συντονισμού των επιχειρήσεων στις πέντε διευθύνσεις των περιφερειακών γραφείων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο πρώην υπουργός, βρίσκεται σε εξέλιξη η εξέταση 1.200 αστυνομικών και ειδικών φρουρών προκειμένου να επιλεγούν για τις ομάδες δίκυκλης αστυνόμευσης και «ήδη, στον πρώτο κύκλο έχουν εξεταστεί 417 και έχουν επιλεγεί 48 για τη ΔΙΑΣ και 48 για τη ΔΕΛΤΑ». Σύμφωνα ακόμη με τον κ. Παπουτσή, στις 7/5/10 τα δίκυκλα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ήταν 1.077, ενώ στις 7/3/12 ανέρχονταν σε 1.137 , «εκ των οποίων 813 σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μετά από δύο χρόνια διαρκούς επιχειρησιακής χρήσης».

Όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Παπουτσής υπενθυμίζει ότι από την άνοιξη του 2011, για πρώτη φορά άρχισε να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης. Υπογραμμίζει επίσης ότι η ΕΛ.ΑΣ. «με ειδικά διαταγμένες δυνάμεις επιχειρεί καθημερινά στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας» και ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται στο κέντρο «ενισχύθηκαν και σε μέσα, και σε ανθρώπινο δυναμικό».

Ο κ. Παπουτσής αφήνει επίσης αιχμές κατά του κ. Χρυσοχοΐδη, από τον οποίο είχε παραλάβει τη σκυτάλη του υπουργείου, σημειώνοντας ότι το Σεπτέμβριο του 2010, που ανέλαβε ο ίδιος, «το βάρος του παρελθόντος σε εκκρεμή αιτήματα ασύλου μεταναστών, ήταν ήδη πολύ μεγάλο. 48.000 αιτήματα χορήγησης ασύλου».

«Δηλαδή 48.000 άνθρωποι με «ροζ χαρτάκι» κυκλοφορούσαν στο κέντρο της Αθήνας. Όμηροι, στην αναμονή για εξέταση του αιτήματος ασύλου» αναφέρει ο κ. Παπουτσής προσθέτοντας ότι σήμερα, τα αιτήματα που εκκρεμούν έχουν μειωθεί κατά 17.000.

Όπως σημειώνεται τέλος στην ανακοίνωση, οι κ.κ. Παπουτσής και Χρυσοχοΐδης είχαν συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκαν οι προτεραιότητες στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας. Ο κ. Παπουτσής ευχήθηκε μάλιστα στον κ. Χρυσοχοΐδη «καλή επιτυχία στο έργο του»...

iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: