Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ανεβάζει ταχύτητα εν όψει εκλογών η κυβέρνηση - Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου

Προσπάθεια να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Εντατική δουλειά έχει μπροστά της η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται εν όψει κάλπης. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στους υπουργούς του, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο». Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα, θα συζητηθούν οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την εφαρμογή της νέας δανεικής σύμβασης, αλλά και η οργάνωση και λειτουργία του Τομέα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Εν συνεχεία, θα συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης με θέμα τη λήψη πολιτικών αποφάσεων για την πορεία των αναγκαίων δομικών αλλαγών.

Έως τις εκλογές, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει δρομολογήσει τη δανειακή σύμβαση και το σχέδιο για την ανάπτυξη.

Στόχος της κυβέρνησης είναι, εντός των συμφωνημένων με τους δανειστές χρονοδιαγραμμάτων, να προλάβει όλες τις προθεσμίες προώθησης συγκεκριμένων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, υπό τη νέα της σύνθεση, έχει μπροστά της περίπου 30 ημέρες, δηλαδή έως την Κυριακή των Βαΐων για να φέρει εις πέρας το έργο της.

Πολλοί θεωρούν ότι ο μίνι ανασχηματισμός ήταν ένα μήνυμα του Λουκά Παπαδήμου προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο πρωθυπουργός, λένε, εξέφρασε με τον τρόπο αυτό τη βουλησή του να συνεχίσει προς την ολοκλήρωση του έργου που έχει αναλάβει, χωρίς καθυστερήσεις και αποκλίσεις από το στόχο.

Όπως, άλλωστε, τονίζει και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, σε κάθε δημόσια παρέμβασή του, το πλαίσιο είναι ασφυκτικό και πως η προεκλογική περίοδος δεν θα έχει τα συνήθη χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον ακριβή χρόνο των εκλογών, όπως όλα δείχνουν η Κυριακή της κάλπης θα είναι είτε στις 29 Απριλίου, είτε στις 6 Μαΐου, δεδομένου ότι και ο Αντώνης Σαμαράς δεν συμφωνεί με εκλογές αργότερα από τις αρχές Μαΐου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: