Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Από το …αυτί και στο Ευρωκοινοβούλιο η Τρόικα

Έλεγχος στους ελεγκτές


Ελεγχος στους ελεγκτές της τρόικας από το Ε.Κ.

«Πολεμήσαμε να έρθει η τρόικα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να γίνει έλεγχος», τόνισε το μέλος της «εναλλακτικής τρόικας», η οποία απαρτίζεται από Ευρωπαίους σοσιαλιστές, Robert Goebbels, από το Λουξεμβούργο.

«Θα περάσουν έναν δραματικό έλεγχο από εμάς », πρόσθεσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στους Έλληνες δημοσιογράφους σήμερα το μεσημέρι στην «Αίγλη» του Ζαππείου.

Η τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρόκειται να επισκεφτεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 27 Μαρτίου και να δώσει εξηγήσεις για το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Εκεί, σύμφωνα με την «εναλλακτική τρόικα», θα τεθούν «σοβαρά ερωτήματα για να αιτιολογηθεί γιατί αυτοί οι άνθρωποι επέβαλαν τα μέτρα».

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές Elisa Ferreira από την Πορτογαλία, Ivailo Kalfin από τη Βουλγαρία και Robert Goebbels εχθές συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Στην συνάντησή τους ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με το Γραφείο του, εξήγησε στους συνομιλητές του την ανάγκη που είχε η Ελλάδα και οδηγήθηκε στο Μνημόνιο Ι και ΙΙ, αλλά και ότι πρέπει να δοθεί στη χώρα χρόνος για να μπορέσει να ανασυνταχθεί.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε: «Δεν μπορεί να υπάρξει οριζόντια συνταγή για όλες τις χώρες, χωρίς να εξετάζονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης».

Τέλος υπογράμμισε τη σημασία της Ανάπτυξης, την οποία ο κ। Goebbels, κατά τη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε λέξη-κλειδί.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: